Вучић: Неће бити промене цене струје и гаса за грађане

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да неће бити промењена цена струје и гаса за грађане.
vucic
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Вучић је, за Пинк, казао да је са привредом одложено до 31.децембра, и да ће се гледати да им се да најповољнија цена струје и гаса после тог датума.

Он је објаснио да је цена струје нижа само у Грузији и Украјини, док је Бугарска на нивоу Србије, а у целом нашем региону је значајно већа.

Пренео је да је на данашњем састанку са представницима енергетског сектора, најпре био љут, а учесници као покисли, али да су разговарали нормално о краткорочним и дугорочним циљевима, шта су ствари које нису урађене од 1984., шта је негде успешно урађено, шта треба да се припреми за идући период.

„Ништа није једноставно и лако како људима изгледа. У неким другим земљама само чујете повећана је цена гаса за 40 одсто. У Немачкој је скочила 28 одсто, у Северној Македонији одмах 10 одсто за грађане, а за индустрију много више. Ми се овде боримо да то не променимо ни током зимског периода када се троши више“, истакао је он.

Вучић је казао да настоји да решава проблеме који су се нагомилали деценијама.

Рачунајте да Грчић више није на месту директора ЕПС

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да грађани могу да рачунају да је Милорад Грчић више није на месту директора ЕПС.

Вучић је, за ТВ Пинк, упитан што није поднео оставку директор ЕПС Грчић, рекао да он чека да се поново успостави систем.

„Пошто наш народ воли да види да лете главе. Рачунајте да Грчић више није на том месту. Он чека да се поново успостави систем. Рачунајте да је поднео оставку пре три, четири дана“, објаснио је он.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести