Вучић обишао радове на Савском тргу у Београду

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић обишао је данас Савски трг, на којем су у току радови у оквиру пројекта Београд на води.
њ
Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bs

Део радова на тргу је већ готово: спољашност зграде бивше Главне железничке станице је у новом руху, трамваји саобраћају на правцу Немањина - Карађорђева, а обриси модерног трга, за који кажу да ће бити нови центар престонице.

Централни део трга, како је најављивано, заузимаће 23 метара висок споменик посвећен Стефану Немањи, највише такво обележје у престоници, пешацима ће припасти централни део трга, док ће саобраћај, аутомобилски и трамвајски бити измештен на ободе трга.

Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bs

Локомотива легендарног Плавог воза померена је знатно ближе улазу у зграду бивше Главне железничке станице, односно будући Музеј Николе Тесле.

Са председником, радове су обишли и градоначелник Београда Зоран Радојичић, градски урбаниста Марко Стојичић и генерални секетар председника Никола Селаковић.

Реновирани Савски трг биће највећи у Србији, уз много зеленила и велелепни споменик оснивачу српске државе Стефану Немањи, поручио је данас председник Александар Вучић и додао да ће за два и по до три месеца трг бити готов и пред Нову годину засијати пуним сјајем.

Савски трг се, каже, простире на 32.000 квадрата, од чега 20.000 квадрата чистог простора, па ће свакако бити највећи трг у Србији, рекао је Вучић и нашалио се да ће мало ко хтети ту да организује митинге, јер већина бира места где може да доведе мање људи, а да изгледа као да их има много.

„Ово је још један важан корак у улепшавању Београда, прављењу града функционалнијим“, рекао је Вучић новинарима.

Додао је да је Београд носилац туризма са више од трећине туристичког капитала и значајним учешћем у БДП-у земље.

„Погођен је због короне много, али очекујем да и овај део града, Београд на води, Савамала, буде још један део града који ће моћи да доприноси развоју града и Србије“, рекао је Вучић.

Додао је да ће уз обновљену фасаду на згради некада главне железничке станице, уз ноћно осветљење, трг изгледати величанствено.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести