Вучић: Одбијање српског новца је одбијање инвеститора

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да Албанија, одбијањем српског новца у поступку продаје Телекома Албаније, шаље погрешну поруку, поруку да инвеститори нису добродошли. 
1
Фото: Танјуг/ Димитрије Гол

"То би било застрашујуће", рекао је Вучић и објаснио:

„Чуо сам од наших представника да смо дали најбољу понуду, а да је министар телекомуникацјиа Албаније рекао да Србија не може да купи Телеком Албаније. Хоће да каже да српски новац није довољно добар, што би било застрашујуће", рекао је Вучић и додао да не жели да говорим о томе док не добије званичне податке.

Он је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише информације да албански политичари спречавају да Телеком Србија купује Телеком Албаније.

Истакао је да би тако нешто било немогуће у Србији. 

„Нама да су Албанци рекли да имају новца да купе РТБ и да дају више пара од Кинеза рекао бих ''купите''. Код нас нема таквих ограничења. Ко хоће позитивну климу да ствара, не може да прави разлику одакле долази новац, да ли је то српски или немачки или неки други капитал“, рекао је он. 

Истакао је да, на крају креајева, српске инвестиције не могу бити заустављене. 

„Када држава има суфицит, двоструку нижу незапосленост него у Албанији, када смањује јавни дуг, а биће на 47-48 одсто крајем јануара...Када сам постао премијер имали смо 79 одсто јавног дуга. То су ствари које су добре. Купићемо негде друго, па ћемо на други начин да купимо Телеком Албаније“, нагласио је он. 


Не бих потценио Јункера и његове процене

Вучић је изјавио да је можда претерано јако упозорење председника Европске комисије Жан Клода Јункера да ће на Балкану бити као 90-тих ако му се ускрати ЕУ перспектива, али да не би ни потценио процене шефа европске "владе", којег сматра веома озбиљним политичарем.

Истакао је да ће Србија и даље играти важну улогу у очувању мира у региону:

"Ми ћемо чувати мир, прелазићемо преко провокација из региона, чуваћемо и себе и друге", рекао је српски председник.

Поводом различитих медијских написа, који су Јункеру приписивали склоност алкохолу, Вучић је рекао да је реч о веома озбиљном и вредном човеку, политичару који је више пута убедљиво побеђивао у свом Луксембургу на изборима, те о фантастичном зналцу економије. 


Вучић је казао да, када сте успешни, онда такво понашање какво је показала Албанија, представља само неке тешкоће. 

Држава ће, према његовим речима, гледати да помаже српским инвеститорима. 

Подсетио је да је Телеком Србија акционарско друштво у којем држава има свој део, али као акционарско друштво оно мора да се понаша тржишно. 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести