Вучић: Отац је боље, није се на време јавио лекару

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је да његов отац, који је хоспитализован због корона вируса, има обострану упалу плућа, али да му је стање боље, као и да је његова мајка, која је такође оболела од ковида-19, добро.
aleksandar vucic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

"Знате како је када се неко са 80 година не јави на време лекару, него чека пет, шест дана са температуром, а то није знао нико од деце. Сада је боље, али са овом опаком болешћу се никада не зна. Још бринемо", рекао је Вучић у интервјуу за божићно издање ‘‘Вечерњих новости’‘.

Присетио се и да се радовао када је речено да је патријарху Иринеју боље и да су му запаљенски параметри нижи.

"Одлично се осећао, а онда се све окренуло наопачке", подсетио је Вучић.

Навео је да његов отац жели да прими само руску вакцину и додао да он спада у групу од 80.000 људи који први треба да приме вакцину, јер је старији од 75 година.

"Иначе, нико од нас Вучића није примио ниједну вакцину. Толико о онима који говоре да смо крали вакцине", рекао је Вучић у интервјуу који ће бити објављен у целости у сутрашњем празничном издању ‘‘Новости’‘.

Антисрпска јавност судиће нам због Даре из Јасеновца

Вучић је рекао да раније нико није хтео, а ни смео, да прави филм о Јасеновцу и оценио да ће због филма "Дара из Јасеновца" који је гледао на посебној пројекцији, режисеру Драгану Антонијевићу и свима који су помагали тај пројекат судити, како је навео, антисрпска јавност.

"Веома је важно што је такав филм направљен и поносан сам што је држава у њега уложила озбиљан новац. Уверен сам да ће и Антонијевићу и нама који смо помагали тај пројекат судити део овдашње антисрпске јавности, а у региону и у свету да не говорим", рекао је Вучић.

Додао је да је филм верно приказао догађаје из Јасеновца и да је више него јасно на ком месту се радња дешава.

"Хвала Гаги Антонијевићу што је ово урадио храбро и отворено и што га није срамота да и у Холивуду покаже: ово смо ми Срби страдални. Срећан сам што ће наша деца која у школама не уче довољно о Јасеновцу, макар кроз један филм моћи да виде колика је била трагедија нашег народа", навео је Вучић.

Интервју председника Србије биће у целости објављен у сутрашњем празничном броју ‘‘Новости’‘.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести