Вучић отвара јужнокорејску фабрику Есекс у Зрењанину

Недуго након посете премијерке Ане Брнабић, у Зрењанин ће у среду, 14. марта, доћи и председник Србије Александар Вучић који ће том приликом положити камен темељац за производне погоне јужнокорејске фабрике “Есекс”, који ће бити изграђени у зрењанинској индустријској зони “Југоисток”.
1
Фото: Dnevnik.rs

Ова компанија, која је најавила долазак Вучића, саопштила је да ће свечаност почети у 13.30 часова, а првом кораку ка изградњи и отварању најновијег производног погона компаније “Есекс” пристуствоваће представници компаније, дипломатског кора, као и локалних, покрајинских и републичких власти. Присутнима ће се, осим председника Србије Александра Вучића, обратити и председник “ЛЦ Корпоратион” Кристофер Ку и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.

Компанија “Есекс” водећи је добављач жице за производњу трансформатора, мотора и генератора. Фабрика у Зрењанину налазиће се у индустријској зони “Југоисток”, заузимаће 15.000 квадратних метара и биће фокусирана на производњу емајлираних бакарних жица.

Компанија “Супериор Есекс”, са седиштем у Атланти (САД), глобални је лидер са 85 година искуства у производњи и дистрибуцији бакарних и алуминијумских жица. “Супериор Есекс” део је јужнокорејске ЛС Групе, водеће компаније у области електроматеријала и електронике чији укупни промет износи 19 милијарди долара. Производни капацитети компаније “Супериор Есекс” обухватају постројења на три континента, укључујући фабрике у САД, Канади, Мексику, Кини, Малезији, Немачкој, Италији, Уједињеном Краљевству и Француској.

Компанија “Супериор Есекс”, са седиштем у Атланти (САД), глобални је лидер са 85 година искуства у производњи и дистрибуцији бакарних и алуминијумских жица.

“Есекс Европа” европска је подружница компаније “Супериор Есекс” и водећи добављач жице за производњу трансформатора, мотора и генератора. “Есекс” својим клијентима нуди комплетан асортиман производа укључујуćи округле жице, равне емајлиране или обложене жице и каблове за пренос електричне енергије континуираног напона.

Компанија “Есекс Европа” усмерена је на иновативације са циљем представљања нових решења у области електрификације возила, те доприноса развоју обновљивих извора енергије.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести