Вучић: Покушавају да ме психолошки дестабилизују

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић изјавио је данас да се Србија никада неће одрећи свог државног и националног идентитета и да данас све "службе" виде да од Србије више није лако отимати, као што се то било раније.
aleksandar vucic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Грађани, каже, препознају ко ради и ко прави резултате.

"Дакле зато је било важно и зато су они водили све врсте кампања и кампања лажи, па смо дошли чак до тога да је оног што је на утакмици Србија-Албанија, који је викао ''Вучићу педеру'' у рестриктивни простор увео официр МУП-а. Али није он то сам урадио...", рекао је Вучић гостујући на Првој тв. не желећи да износи детаље, већ ће их, каже, задржати за себе.

Све што се против њега раде, истиче, очигледно није било ни случајно ни спонтано.

Ничег се, каже, не стиди и истиче, јер је "Косово бранио стоструко боље, него што је то чињено у њихово време, када је постало независно".

Себи замера, што, како каже, није имао бољи периферни вид и слушао и више веровао онима који су га упозоравали на неке ствари.

"Ја дневно добијам 50 порука и углАвном су то чапрас дивани једни против других. Сада видим да је у неке ипак требало да поверујем", рекао је Вучић.

Истиче, да они што га нападају најмање лоше говоре о њему, већ нападају његову породицу јер знају да је на то "највише слаб".

Упркос, тим нападима на његове синове, родитеље и брата, за којег је посебно везан, каже ,Србија је напредовала.

Истакао је да нису успели да докажу да је његов брат власник објеката, латифунција, Јакова ...

"Ниједна та прича није тачна, све време су то радили не зато што их он занима, већ зато што знају да мене то тешко погађа и желе да ме психолошки дестабилизују да би рекли да, ако нисам у стању да заштитим своју породицу, кога онда могу".

Биће огромних промена у СНС, у сваком смислу

Председник Србије и СНС најавио је да ће на скупштини станке, на јесен, бити огромних промена, у сваком смислу, додајући да ће се борити да обезбеди већину за људе који ће донети нову енергију, уместо рутине.

Вучић је за ТВ Прва, говорећи о најављеној скупштини странке и променама, рекао да је СНС донела огромне промене и спасила земљу од пропасти, али да не сме да се претвори у оно што су, каже, били, Драган Ђилас и њихов режим.

“Да постанемо сви мултимилионери, а да земља полако почне да пропада, то нећу да дозволим”, нагласио је Вучић.

Како је рекао, на скупштини странке ће се изборити да обезбеди вехцину за људе који могу да донесу нову енергију, а који неће да се понашају рутински.

“Мрзим рутину. Ако немас амбицију, емоцију, жељу да радиш, да сањаш и машташ о путевима, пругама , позориштима, музејима, о већим платама, пензијама - немој да будеш ту. Ако нећете да радите - немојте да будете ту”, поручио је председник.

Он је додао да увек има људи који се на власти понашају бахато, те да је он своје незадовољство и пренео страначким колегама, на састанку, који је био одржан, уз седницу Председништва СНС, пре неколико дана.

“Рекао сам шта мислим и навео сам пример једног викенда, и питао шта су радили за викенд. Није питање јавних догађаја, ја сам неколико њих позвао, једни су били овде, други онде… Не морате на ТВ, али хоћу да видим да радите”, рекао је Вучић.

Установио је, каже, да људи после неколико година на власти помисле да им је то богом дано, и да не морају да се боре, и зато ће, истиче, бити промена.

“Биће огромних промена у сваком смислу. Мора да буде добра енергија. СНС је убедљвио најснажнија политичка снага, али нису људи заљубљени у СНС, него зато што ипак поштују оно што виде у џепу. Увећавају се плате, пензије, минималац, плате нам расту брже него у Европу”, рекао је Вучић.


Избори ће бити следеће године, у складу са законом

Вучић је изјавио да ће избори бити одржани на време, то јест следеће године, у складу са законом.

Вучић је гостујући на Првој рекао као је чуо да његови политички противници говоре "како је Вучић поделио новац грађанима па ће да закаже изборе за новембар или децемба", као и да је опозицији наводно нешто нешто обећао намчки ЦДУ.

Председник истиче да држава стално дели новац грађанима, као и да опозицији није нико и ништа обећао и да се ништа неће десити пошто је Србија слобода и независна земља, која има слободарског председника и владу.

То су нама најважније вредности и неће нама нико споља када ћемо да имамо изборе, поручио је председник.

"Тако да ћемо следеће године имати изборе. Имаћемо много тога да покажемо људима и ако људи не виде шта смо све урадили и колико се Србија променила нека гласају за повратак у прошлост и на старо и двехиљадите које су земљу разориле и уништиле", поручио је Вучић.

Упитан да ли ће избори бити раздвојени и како види захтеве опозиције да његово име не буде на изборнима листама, Вучић је рекао да смо само једном имали раздвојене изборе 2004. године и запитао што их нисмо имали после ако је тада, како тврде, била на делу велика демократија.

Вучић каже да опозиција тражи раздвојене изборе како би малтретирали грађане и узимали новац из њиховог џепа, с обзиром да избори коштају више милиона евра, а да тај новац може да се употреби за изградњу путева, болница и слично,

"Зашто је када је Тадића био носилац свих листа то било демеократски и није било нереда", запитао је Вучић.

Нагласио је да све то показује лицемерје и нервозу опозиције која је уложила готово милијарду евра у кампању против њега, куповину медија и новинара, као и у штампање око 114 милиона страница током претходних осам година, како би нападали њега и његову породицу.

Он је додао да је опозиција уверена да ће победити у Београду.

"У Београду ће изгубити убедљивије него пре, јер још живе у затвореном кругу твитер присталица и не схватају да људи мењају мишљење пошто виде шта је све урађено", поручио је Вучић.

Он додаје да ће се преговарати са две групе у оквиру опзиције, једна која је већа и значајнија и која не жели посредовање ЕУ, али и са оном мањом која је агресивнија и има више пара која тражи посредовање представника ЕУ и која прети нередима.

Председник поручује да ће у земљи бити очувани мир и стабилност и пита какав је то разговор ако вам неко прети да ће, ако не испуните његове захтеве, изаћи на улицу и правити нереде.

"Хвале се да ће правити нереде, чиме би опет послали одвратну слику Србије коју су слали у јуну, јулу, као и када су били испред Председништва и Скупштине где су нападали посланике и каменовали полицајце и уништавали град", каже Вучић и пита их да ли ће то опет да раде и да ли стварно мисле да се неко плаши Ђилса, Јеремића и Алексића.


Биће изненађења, индиције о умешаности поједих станих служби

Вучић је изјавио да ће када буду облеодањена нова сазнања до којих су дошли државни органи у борби против организованог криминала показати "са ким смо имали посла", али да ће то показати и способност, храброст и одговорност државе.

Како је рекао говоили су да су сви ти криминалци блиски Вучићу, па се покзалао да су ти "блиск" похапшени.

Вучић је нагласио гостујући на Првој, да се управо по томе разликује озбиљне државе од оних које то нису и навео да се сада д испитује и умешаност страног фактора и које је све то на различите начине подржаво, као и криминал у оквиру царине.

"Биће унапред вам кажем страховитих ствари за које ће људи да чују шта се ту дешавало. Интересантно је који су се људи тим бавили и шта су све тамо радили, који никакве везе са царином нису имали, али су то преузели под своју контролу и радили шта им је падало напамет",рекао је он.

Вучић је нагласио да ће бити много изненађења и да ће многи људи бити саслушавани.

Додаје да ће надлежни органи одллучити против кога ће све бити подигнута оптужница.

Председник је напоменуо да за сада постоје само индиције о умешаности појединих страних служби.

Додаје да по мишљењу обавештајних агенција Србија не сме да буде водећа земља у региону и да су се тако и деведесетих и двехиљадитих трудили да спрече Србију да доминира и да направе, како то они кажу, балас и окрену све све мале земље против Србије.

Вучић је навео да је зато и смета што Србија сада најбрже напредује у економији и гради болнице, путеве и друге објекте брже од других.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести