Вучић: Политику Србије не води хрватска влада 

БЕЧ: Политику Србије водиће председник и Влада Србије, неће је водити чланови Владе Хрватске, рекао је данас председник Србије Александар Вучић одговарајући на питања новинара у вези изјава хрватских званичника да пре посете Загребу треба да се извини због наводне великосрпске агресије.
Aleksandar Vucic/Tanjug
Фото: Tanjug

"Наша политика је политика пружања руке и политика будућности", поручио је Вучић и додао:

"Ко жели да остане заглављен у прошлости ми му желимо све најбоље, али не мора нас да уводи у исту причу, нити у таквој причи желимо да останемо", нагласио је Вучић. 

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић недавно је упутила позив Вучићу да посети Загреб, на шта је он позитивно одговорио, а тај потез Председника Србије поздравила је и ЕУ. 

Међутим у делу Владе Хрватске та посета није наишла на одобравање те су се чули различити коментари, те се, уз неспремност на конструктиван приступ, чуо и захтев да се српски председник извини Хрватској. 

"Једино што могу да кажем то је да ће политику Србије водити органи Републике Србије, председник Србије и влада Србије. Свакако је неће водити чланови владе Хрватске тако да ми смо ти који ћемо да одлучујемо шта ћемо да учинимо, какву ћемо политику да водимо", рекао је председник Србије новинарима у Бечу после заједничке конференције за новинаре са аустријским канцеларом Себастијаном Курцом. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести