Вучић положио венац жртвама Холокауста у центру Јад Вашем

ЈЕРУСАЛИМ: Председник Србије Александар Вучић положио је данас венац у спомен жртвама Холокауста у Меморијалном центру "Јад Вашем" у Јерусалиму, где се одржава церемонија обележавања 75. годишњице ослобођења концентрационог логора Аушвиц.
vucic
Фото: Tanjug (video)

Вучић је био међу бројним светским државницима који су одали пошту и положили венце, а пре њега то су учинили председник Русије Владимир Путин, а после Вучића председник Француске Емануел Макрон.

Председник Србије је на инстаграм профилу budućnostsrbijeav објавио видео снимак полагања венца на коме се види да се том приликом руковао са Путином, као и са Макроном са којим се задржао у краћем разговору.

Вучић борави у Јерусалиму поводом одржавања 5. светског форума о Холокаусту - "Сећање на Холокауст, борба против антисемитизма".

Више од 40 лидера окупило се у Јерусалиму поводом обележавања Међународног дана сећања на Холокауст и 75 година од како је Црвена армија ослободила Аушвиц, логор смрти у којем су нацисти убили око 1,3 милиона људи, међу којима више од милион Јевреја.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести