Вучић: Путин жели у Србију, али с 300 жртава короне не жури баш у посету

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да председник Русије Владимир Путин једва чека да дође у Србију и радује се томе, али да са 15. 000 оболелих од короне и 300 мртвих дневно није тренутак, нити је видео, каже, да је у било коју земљу отишао у последње време.
vucic Tanjug/video
Фото: Председник Србије, Александар Вучић Фото: Танјуг/видео

Вучић је рекао да је више пута разговарао са председником Русије и да се чека његов одговор поводом најављеног доласка у Београд 20. октобра, те истакао да Србија има одличне односе са Русијом.

"Нисам сигуран да ли ће или неће, ми и даље чекамо његов одговор", рекао је Вучић.

Вучић је напоменуо и да нама двадесетак дана касне радови на завршетку централног пода на Храму Светог Саве, за који је, поред Србије, и Русија издвојила средства, и да би Путин требало да присуствује завршетку радова.

Осврнуо се на чињеницу да неки у тој посети заправо налазе разлог да га критикују и доводе у питање његову позицију:

Вазно је да се било ста каже и да се води кампања против мене као председника и то раде они који нас убеђују сваки дан да су на европском путу, али постају изненада велики русофили, кад се учини прилика да могу да ме нападну, јер Руси наводно заобилазе Србију или су љути због нечега", рекао је Вучић на новинарско питање зашто Путин не долази 20. октобра, имајући у виду да је Вучић то најавио још у августу, као и зашто нас министар спољних послова Русије Сергеј Лавров "заобилази" на балканској турнеји крајем месеца.

Вучић је истакао да ће министар спољних послова Русије Сергеј Лавров свакако доћи у Београд.

"Извините, не волим да кукуричем и да зивкам медије и да обавештавам о томе. Србија има добре и одличне односе са Руском Федерацијом, али Србија је и на европском путу, слободна и независна земља и то је ствар којом се поносимо. То је ствар коју сигуран сам да поштује и Мирослав Лајчак и Макрон, Меркел, Си Ђинпинг и сви други", закључио је Вучић на заједничкој прес конференцији са Мирославом Лајчаком.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести