Вучић радницима Крушика: Нећете имати проблем ни с послом, ни с платама

ВАЉЕВО: Председник Александар Вучић поручио је данас радницима Крушика да неће имати проблема ни са платама, ни са послом.
krusik, Tanjug/Rade Prelić
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Вучић је рекао да је држава спремна да уложи велики новац у Крушик, како би та фабрика опстала, али да ће морати да се спроведу темељне и озбиљне реформе у комплетној наменској индустрији, посебно у Застави и, управо, Крушику.

Председник је у обраћању радницима, после обиласка новог погона Крушика и разговора са пословодством, подсетио да је недавно одржан састанак са представницима комплетне одбрамбене индустрије, како би се анализирала ситуација, и видело шта је потребно урадити и како управљати ресурсима у будућности, јер око 11. 500 директно запослених, а индиректно и више од 20. 000 људи, зависи од тих одлука.

"Нисам дошао да вас лажем, нити је то могуће", поручио је Вучић и рекао да ће морати да се види како да се помогне и реше проблеми, који су настали из објективних, али и због недовољне способности различитих пословодстава, као и због рушења угледа Крушика у међународној јавности.

"Због тога Крушик данас није у сјајној ситуацији, али нисмо дошли да кукамо, већ да видимо како да помогнемо", рекао је Вучић.

Он је најавио темељне реформе у целој одмбрамбеној индустрији Србије, посебо у Крушику и Застави.


САД неће одустати од притиска, неке ЕУ земље симпатишу Куртија

Вучић је изјавио да је сигуран да Вашингтон неће одустати од притиска на Приштину да укине таксе, али и додао да нема сумње да у неким европским државама постоје одређене симпатије према Аљбину Куртију, који, иначе, није део преговора и иницијатива које воде Сједињене Државе.

"Сигуран сам да Вашингтон неће одсутати од тога да тражи испуњење услова за отпочињање дијалога Београда и Приштине", рекао је Вучић новинарима у Ваљеву, одговарајући на питање може ли се очекивати јачи притисак Вашингтона наредних дана.

Упитан да ли верује да Курти има јаку подршку ЕУ, с обзиром да још нису укинуте таксе, Вучић је рекао да нема сумњи да у неким европским државама постоје одређене симпатије према премијеру приштинских привремених институција Аљбину Куртију, али додаје да је таквих симпатија било и код дела јавности у Србији.

"Док човек није почео да говори о формирању Велике Албаније, сад их је мало срамота што су га подржали кад је победио на изборима, али то прође.. Медени месец увек кратко траје", рекао је Вучић.


"Држава је спремна да уложи велики новац да бисте могли да опстанете и сачувате посао, али тај новац мора да буде одговорно трошен, да имамо људе који знају шта је будућност, а не да за четири месеца понављамо исту причу", приметио је председник.

Он је поручио радницима да неће имати проблема ни са платама, ни са послом, али их је замолио да и они помогну својој држави и одговорним понашањем потврде шансу да Крушик опстане на тржишту и разлог да постоје.

Наше да напредујемо брже и понудимо бољи производ

Вучић је рекао да зна многе у иностранству који су заинтересовани за уништење наше одбрамбене индустрије, и истиче да је наше да покажемо способношћу, добрим инвестирањем, посебно у ракетне погоне, да можемо да напредујемо брже од њих и понудимо бољи производ европском и светском трзишту.

Вучић је, после обиласка ХК "Крушик" а.д. Ваљево, упитан шта кажу радници, да ли су претрпели велику штету због рушења имиџа компаније, рекао да је само са малим бројем радника имао прилике да разговора.

Пренео је да су му рекли да су срећни што је дошао и што држава покушава да преузме бригу за запослене, предузеће, додајући да је то њихово основно осећање.

„Све друго, да ја причам ко ту кога криви, је непотребно. Знам многе из иностранства који су заинтересовани за уништење наше одбрамбене индустрије, који су зарадили на проблемима са којима се у Крушику суочавају.

Наше је да покажемо способношћу, добрим инвестирањем, посебно у ракетне погноне, да можемо да напредујемо брже од њих и понудимо бољи производ европском и светском тржсисту“, казао је он.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести