Вучић с Донелијем о сарадњи у области енергетике

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић примио је данас заменика помоћника државног секретара САД за енергетску дипломатију Курта Донелија, са којим је разговарао о сарадњи двеју земаља у области енергетике.
vucic yt
Фото: Youtube Printscreen

Вучић је рекао да је за Србију важно да осигура енергетску безбедност, односно континуирано снабдевање енергентима, за којима расту потребе.

Донели је истакао да је за администрацију председника Бајдена енергетика једно од кључних питања економије, али и спољне политике, с обзиром на то да САД желе да буду глобални лидер у борби против климатских промена. Зато је охрабрио Србију да буде амбициозна по том питању.

Председник Србије је с тим у вези рекао да су донета четири закона из области рударства и енергетике који омогућавају енергетску транзицију и доприносе остваривању циља климатске неутралности до 2050. године. Он је, такође, навео да је опредељење Србије диверсификација извора и праваца снабдевања гасом.

Двојица саговорника су размотрила и могуће заједничке пројекте из области енергетике, као и друга питања билатералне сарадње.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести