Вучић с палестинским министром о билатералним односима

БЕОГРАД:  Председник Србије Александар Вучић примио је данас палестинског министра иностраних послова и дијаспоре Ријада Ал-Малкија, са којим је разговарао о различитим аспектима билатералних односа, за чијим унапређењем постоји обострана жеља.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i palestinski ministar inostranih poslova i dijaspore Rijad Al-Malki  Foto : Tanjug/video
Фото: Председник Србије Александар Вучић и палестински министар иностраних послова и дијаспоре Ријад Ал-Малки  Фото : Танјуг/видео

Вучић је истакао да Србија цени традиционална пријатељства и да ће српска спољна политика водити рачуна да их ни у једном тренутку не занемари, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Двојица саговорника су поздравили потписивање докумената о сарадњи Србије и Палестине у области омладине и спорта, као и безбедносној сарадњи, и констатовали да постоје могућности за јачање економске сарадње, као и сарадње у сфери пољопривреде, здравства, културе и образовања.

Предложено је формирање Мешовитог комитета за сарадњу, који би конкретизовао потписане споразуме и помогао да се искористе постојећи потенцијали за свеобухватну сарадњу.Председник Вучић је рекао да би за сарадњу Србије и Палестине било значајно и интензивирање политичког дијалога, те је упутио позив председнику Махмуду Абасу да посети Србију.

Вучић је захвалио за подршку Палестине суверенитету и територијалном интегритету Србије и принципијелан став о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова, а посебно кроз противљење чланству тзв. Косова у међународним организацијама.

Он је, с тим у вези, нагласио да Србија, својим одмереним и конструктивним постављањем, као одговоран и поуздан партнер, доприноси миру и стабилности у региону.Министар Ал-Малки је информисао председника Вучића о палестинском виђењу дешавања на Блиском истоку.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести