Вучић с председником Светске боксерске федерације

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић примио је данас председника Светске боксерске федерације Умара Кремлева и председнике регионалних боксерских савеза, са којима је разговарао о сарадњи, унапређењу међународног повезивања кроз спорт, као и о предстојећем Светском првенству у боксу, које ће се одржати у Србији.
v
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)
Како је саопштено из његовог кабинета, Вучић је изразио посебно задовољство због покретања Регионалне лиге у боксу са циљем повратка и промоције регионалних клубова с дугом традицијом, који су изнедрили бројне европске, светске и олимпијске шампионе.
 
"Снажно подржавам одржавање Регионалне лиге која ће на најбољи начин промовисати ову племениту вештину, посебно међу младим и талентованим људима, док ће уједно и допринети подизању квалитета клупског бокса, ојачати дух сарадње и међусобног разумевања“, казао је председник Вучић.
 
Нагласио да ће Србија снажно подржати лигу у финансијском, организационом, медијском и сваком другом аспекту.
 
Поред Боксерског савеза Србије, Регионалну лигу подржали су и боксерски савези Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Црне Горе и Северне Македоније, као и Светска боксерска федерација.
 
Једна од главних тема данашњег састанка било је и одржавање предстојећег Светског првенства у боксу, које ће се одржати у "Штарк арени“ у Београду ове године.
 
Боксерски савез Србије кренуо је у реализацију овог врхунског спортског догађаја који ће окупити нека од највећих имена бокса, док ће се тачан датум одржавања одредити накнадно у складу са проценама везаним за пандемију ковид-19.
EUR/RSD 117.1484
Најновије вести