Вучић са француским писцем Патриком Бесоном

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са француским писцем Патриком Бесоном, који борави у Београду као гост Сајма књига.
е
Фото: TANJUG/ RADE PRELIC/ bs

"Захваљујем Вам на интелектуалној независности, искрености и поштењу којима сте, кроз своја књижевна дела приближили историју и судбину српског народа и Србије француској јавности", навео је Вучић на инстаграм профилу "Будућностсрбије", уз фотографије сусрета.

Бесон је "највећа звезда" овогодишњег Сајма књига, на којем је представио своју књигу о Новаку Ђоковићу,

Чувени француски писац, велики пријатељ Србије, био је веома ангажован у француској и српској јавности, посебно у одбрани српског народа у периоду од 1995. до 2000. године која започиње књигом објављеном у Француској - "Крик против клеветника Србије" (1995).

Бесон је написао више од 80 књига као веома плодан књижевник, аутор запажених романа и књига прича попут "Дара", "Лењивица", "Вештина завођења", "Вила Дон Кихоте", "Стање духа", "Богаташица", "Београд City", "Брабанови", "Срђан", "Милош и Милена и Јулије и Исак", "Титаника", "Пушкинова смрт", "Христов гроб", "Извесна Меланхонија", "Романи из младости"..

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести