Вучић са Воласом:Србија чврст ослонац за миран Балкан

БЕОГРАД: Србија ће увек да буде чврст ослонац за миран и стабилан Балкан, рекао је данас председник Србије Александар Вучић у разговору са министром одбране Уједињеног Краљевства Беном Воласом који је истакао да је Западни Балкан веома важан за УК и да Србија има највећи значај за мир и стабилност у региону.
vucic
Фото: Танјуг (видео)
Вучић је рекао и да се нада да ће заједничким залагањем, српско-британски односи бити уздигнути на ниво истинског партнерства, какве смо имали као савезници у оба светска рата, саопштила је прес служба председника.
Он је истакао да је Србија заинтересована да оснажи и обогати везе са Уједињеним Краљевством у свим областима, укључујући и област одбране.
С тим у вези је истакнута важност заједничког ангажовања припадника српске и британске војске у оквиру Мисије УН на Кипру. Вучић је упознао министра Воласа и са повољним економским кретањима у Србији, са надом да ће бити повећан интерес британских инвеститора за улагање у нашој земљи.
Председник Вучић и министар Волас су разговарали и о глобалним питањима, као и о ситуацији у региону.
Фото: Танјуг (видео)
Волас: Интерес нам је снажна Србија са којом сарађујемо
Интерес Велике Британије је да је Србија снажна, да имамо снажног партнера са којим ћемо сарађивати на Балкану, изјавио је данас у Београду министар одбране Уједињеног Краљевства Бен Волас након састанка са минстром Небојшом Стефановићем.
Пред Србијом је светла будућност и зато је важно да изградимо на основама наше сарадње добро пријатељство, рекао је Волас након што је са министорм Стефановићем у великој ратној сали Генералштаба потписао аранжман између министарства одбране двеју земаља о унарпеђену сарадње у области одбране.
Волас изразио је уверење да у Србији има много тога што они могу да ураде и на пољу одбране.
"Интерес нам је да имамо снажну Сбрију и снажног партнера са којим ћемо сарађивати на Балкану, а за Србију је важно да сарађује са Великом Британијом, јер имамо заједничке вредности као и заједничке одбрамбене интересе, а сарађујемо и у обезбеђивању мира и безбедности широм света", рекао је Волас и додао је да је Кипар пример за ту успешну сарадњу у остварвању циља - да свет постане безбедније и сигруније место.
Такође, он је изразио задовољство што ће обе стране наставити да испуњавају потписано, јер како је нагласио аранжман о унапређену сарадње није само слово на папиру.
"Важно је да сарађујемо, јер је свет постао небезбедно и несигурно место", нагалсио је Волас и оценио да је у обостраном интересу да се оствари снажно партнерство.
Додао је да је данас важан дан за сарадњу двеју земаља и због тога што 69 бритаских војника учествује на војној вежби Платинасти вук у Србији.
Стефановић је рекао да је ово прва званична посета министра одбране Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске Србији икада и да је она круна досадашње сарадње.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести