Вучић: Само заједно побеђујемо корону

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић објавио је вечерас на свом Инстаграм налогу нови видео о успеху Србије у борби против коронавируса и масовној вакцинацији.
vucic
Фото: Screenshot

Вучић је у потпису уз видео навео "Само заједно побеђујемо! За Србију".

У видеу се наводи да је Србија на највећу пошаст 21. века реаговала спремно и одлучно и да је држава од почетка схватила да вакцинација није геополитика већ спас.

Зато је Србија једна од водећих земаља у свету по броју вакцинисаних и прва у Југоисточној Европи која ће да производи вакцине, наводи се у видеу.

Наводи се и да Србија у тим временима није заборавила суседе, те да је вакцине донирала и земљама региона, као и да је омогућила вакцинацију страним држављанима.

О томе су извештавали и светски медији, на шта видео подсећа, уз поруку: "И свет је препознао да је Србија лидер у борби против коронавируса".

Подсећа се и да су "у најрекорднијем року изграђене најмодерније лабораторије и болнице", као и да су у време највеће кризе повећана примања здравственим радницима и донете економске мере за помоћ грађанима и привреди.

И успели смо да постанемо број један, зато што смо се заједно борили за сваки живот и за свако радно место. Борићемо се и даље и победићемо све, порука је у видео прилогу који је на свом Инстаграм налогу вечерас поставио председник Србије.
 

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести