Вучић се састао са Лајен

БРИСЕЛ: Председник Србије, Александар Вучић, састао се у Бриселу са председницим Европске комисије, Урсулом фон де Лајен, састанак двоје највиших званичника Србије и ЕУ је у току у згради Берламон, седишту Европске комисије.
vucic
Фото: Tanjug / D.Kujundžić

На агенди разговора је убрзање евроинтеграционог пута Србије кроз примену нове методологије приступања као и кроз убрзнаје реформских процеса, а нарочито напретка валдавине права у Србији.

Председник Србије, Александар Вучић, јуче је најавио да се са фон дер Лајен разговарати и о реализацији ”највећег икада инфраструктурног пројекта” који би уз помоћ ЕУ требало да се реализује и ”промени” Србију.

Након разговора са председницом Европске комисије, председник Србије има састранак са комесаром за пшроширење ЕУ, Оливером Вархејијем , а затим и радни ручак са потпредседником Европске комисије и шефом дипломатије ЕУ, Жоспеом Борељом.

У наставку другог дана радне посете седишту ЕУ, Александар Вучић се састаје са известиоцем Европског парламета за Србију, Владимиром Бичком, а посетеу Бриселу завршава састанком са предсдником Европског савета, Шарлом Мшелом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести