Вучић се састао са Могерини 

БРИСЕЛ:  Председник Србије Александар Вучић састао се вечерас у Седишту Европске службе за спољне послове у Бриселу са шефицом ЕУ дипломатије Федериком Могерини.
Vučić i Mogerini u Briselu Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Председник Вучић по доласку у Брисел разговарао је најпре, нешто после 19. часова, са директорком за Западни Балкан у ЕЕАС Ангелином Ајнхорст, јавља извештач Танјуга из Брисела.Том састанку присуствовао је и косовски председник Хашим Тачи.

Према информацијама Танјуга, Могерини ће се, касније вечерас, билатерално састати и са Тачијем.Око 21 сат предвиђена је заједничка радна вечера Вучића,Тачија и Могерини.

Из ЕУ је најављено да ће се разговарати о целовитој нормализацији односа између Србије и Косова као и о имплеметацији договора који су већ постигнути у дијалогу али још нису примењени.

Могерини са Тачијем

БРИСЕЛ: Висока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Федерика Могерини, у оквиру дијалога Београда и Притшине, састала се вечерас са председником Косова Хашимом Тачијем, написала је на свом твитер налогу њена портпаролка Маја Коцијанчич.

Могерини је претходно разговарала са председником Србије Александроам Вучићем.После блатералних састанака предвиђен је заједнички састанак Могерини са Вучићем и Тачијем.

(ФоНет)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести