Вучић: Спотови су гаранција да ће програм бити спроведен

НОВИ САД: Председник Србије и СНС Александар Вучић изјавио је да кампања листе која носи његово име није кампања која би одговарала председничким изборима.
vucic
Фото: Танјуг/ Драган Кујунџић

Он је на такву опаску водитељке емисије Прави угао на РТВ рекао да су они који су радили кампању, и то, како је истакао, позитивну, за листу која носи његово име, закључили да је садржај тих спотова, иако се доминантно спомиње његово име, оно што је резултат рада те странке и најбоља гаранција за спровођење успешног програма и плана.

На питање да ли би овакви спотови више одговарали кампањи за председничке изборе 2022. године, Вучић је рекао да се на тим изборима вероватно неће кандидовати.

На опаску да грађанима фале информације о младим људима који се најављују, Вучић је рекао да су се млади углавном представљали свуда по локалу.


Нови спот СНС: Да нас опозиција не врати у мрачна времена

Српска напредна странка (СНС) објавила је данас, неколико сати пред изборну тишину, нови спот, с поруком да се гласањем за листу "Александар Вучић - за нашу децу", спречава повратак у прослост и у "мрачна времена".

У споту двојица пријатеља разговарају о томе да ће гласати за опозицију, али се затим, присећају у каквим су условима живели претходних деценија.

У кратким секвенцама се приказује ситуација под санкцијама, лоши путеви, отпуштање радника...

 

С друге стране, указује се да се у последњих осам година власти СНС просечна плата у Србији повећала, а незапосленост смањила.

Стотине километара аутопута је отворено, а Србија је постала јача неко икада. Само гласањем за листу ''Александар Вучић - за нашу децу'' можемо спречити опозицију да нас врати у та мрачна времена, поручује се на крају спота.


Много је важније од тога да ли ће да се појави неко од функционера, ја или неко други - план и програм, резултати које смо постигли, на које сам поносан, као и чињеница да смо водили најчистију кампању. Нисте могли да чујете ружну, непристојну, увредљиву реч, рекао је Вучић.

Верује да су грађани задовољни урађеним у протеклом периоду.

Спреман сам за дијалог с онима који мисле другачије

Председник Србије и председник СНС Александар Вучић поручио је да је он увек спреман да разговара са онима који другачије мисле.

Вучић је, на питање водитељке хоће ли нешто учини да српско друштво постане мање тензично на јавној сцени уколико добије апсолутну већина на изборима, рекао да је то важно питање и нагласио да се управо због тога трудио максимално последњих 100 дана да не одговара на увреде политичких противника.

Радимо на томе да променимо тај негативни дискурс, да се усмеримо ка дијалогу и нечему позитивном, казао је Вучић и нагласио да и његоиво данашње гостовање у тој емисији говори у прилог таквом ставу.

Он је казао да парламент мора да буде најснажније место за дијалог, те да морају да оснаже парламент, супротно ономе што су радиле све власти.

Мислим да смо ми много тога променили у претходних шест месеци, са јавним слушањем, будзетом као једином тачком , дуплим временом за буџет и дозвољавањем да се и најбесмисленији амандмани подносе и о њима дискутује..., казао је.

Парламент треба да буде место где ће се препирати и свађати, кључно место за сучељавање различитих мишљења, али без физичког сукоба, рекао је.

Нагласио је да листа "Александар Вучић-за нашу децу" није користила никакве увреде према политичким противницима током кампање.

Приметио је да је опозиција негативном кампањом смањила своју подршку код грађана са 16 на 4,5 одсто.

Вучић је позвао грађане да изађу на изборе и гласају по својој савести.

Да покушамо да будемо уједињени пред тешким стварима, који се стављају пред нас, да наставимо економски развој и реализујемо план Србија 2025, поручио је Вучић.

Разговори око Косова као игра шаха, спремни смо на компромис

Признање Косова и признање чланства у УН нећете да видите, а видећемо о чему ћемо да разговарамо 27. јуна у Вашингтону, рекао је данас председник Србије и СНС Александар Вучић поводом најава Хашима Тачија о чему ће се разговарати у Белој кући, уз опаску да су разговори око Косова као игра шаха у којем он не жели да покаже да смо против разговора, и не жели да се понашамо као Хоти и Тачи.

Вучић је, у емисији „Прави угао" РТВ, упитан када ће грађани знати који су принципи о којима говори, пошто су Авдулах Хоти и Хашим Тачи говорили о својим захтевима, рекао да Тачи и Хоти понављају оно што су принципи САД и Немачке, а то је независно Косово.

То су говорили и 2013. пред Бриселски споразум, и после тога. Сваке године по 100.000 то понављају. Ја ништа нисам говорио. Само сам радио све што могу за наш народ на КиМ. Углавном смо ћутали и побеђивали економски и ојачавали наше средине на КиМ, подвукао је Вучић.

Идемо добре вере у разговоре, спремни на компромис, поручио је.

Jер је, како каже, од кључног значаја да нико не може рећи да Србија одбија разговор. Али и, додао је, спремни да кажемо шта смо одбили.

Како је додао, не зна да ли Тачи обмањује јавност, али да је његов одговор да се не надају да ће Србија да призна Косово.

Идемо уочи Видовдана, а тада се најбоље види, рекао је Вучић и додао да ће његов принцип или црвена линија бити заштита националних интереса и да је спреман да плати највишу политичку цену за интересе Србије.

Пораза Србије неће бити иако је лично будем поражен. За мене је важно да Србија не доживи пораз из 2010, године, поручио је Вучић.

Каже и да ће о свему упознати грађане Србије.

Што се разграничења тиче каже да то није на столу, као и да не зна шта ће бити на столу, јер са нама нико не говори, а Лајчак тек у понедељак долази у Београд.

Казао је да Србију испутују стално о томе што радимо по питању Косова.

Бриселским споразумом из 2013. године добили смо седам-осам година мира, седам година мирнијег и безбедније живота на КиМ, могућност да уложимо огроман новац у здравство, школство на Космету, које држимо под контролом, иако Резолуцијом СБ УН 1244 то све спада у паралелне структуре, рекао је Вучић.

На питање зашто онда каже да долази најтежи период, Вучић је рекао да је до сада купљено време, током којег је Србија економски, од патуљка, прерасла у најбрже растућу економију у југоисточној Европи, решавала свакодневне проблеме грађана на КиМ, али да су сада неке друге околности.

У том смислу, указао је да сада постоји велика нервоза у свету, те да је дошло до сукоба унутар западне хемисфере, док се велике силе свађају између себе ко ће да решава те проблеме, па је наше да видимо "како да изађемо читави из ситуације док се слонови свађају".

Уз то, постоји нервоза Албанаца, који желе да ствари ставе под своју контролу. Треће, ако неко жели да се ЕУ прошири, желеће да споразум о нормализацији односа Београда и Пришине. Ста та три разлога морамо имати у виду, навео је председник Србије.

На опаску да је данас, током обраћања медијима са шефом руске дипломатије Сергејем Лаврови, рекао да нема решења без Русије, Вучић је рекао да је током тог разговора водио политику да је Србија на путу ЕУ, што Русија подржава, као што подржава дијалог под патронатом ЕУ, што произилази из одлуке УН.

Мали смо ми да одбијемо разговор са Американцима. Али, ми сад наравно користимо све што имамо у рукама. А, мало тога је у нашим рукама, али ћемо покушати да, не тако велике и снажне шапе, напунимо аргументима и пријатељском подршком што је могуће више, рекао је Вучић.

Подсећа да је изасланик САД за преговоре Београда и Приштине Ричард Гренел најавио разговре о економији, а не о ономе што говори Тачи и напомиње и да од Американаца није још чуо шта ће бити на дневном реду састанка, али да очекује да се то сазна пре одласка.

Рекао је и да ће Србија донети одлуку ко ће је тамо представљати када се буде знао састав албанске делегације.

Вучић је подсетио да је данас чуо и неке оцене од руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова које наше службе нису имале до сада, и да је утолико његова забринутост већа.

Упитан да ли је нешто знао о сусрету у Вашингтону и да ли је о томе требало да обавести грађане, Вучић је рекао да није знао унапред ни оно што је Ричард Гренел објавио на твитеру о датуму састанка и уздржавању обе стране и одбацио примедбу да није хтео да положи рачуне грађанима или да се нешто иза брда ваља.

Ми смо тражили да ако неко жели да привремено застане са отпризнавањем да онда и Албанци морају да одустану од захтева за признавањем у међународним организација, навео је он.

Знамо колико тешког посла имамо и у како тешкој ситуацији је народ на КиМ, рекао је, рекао је Вучић, додајући да знамо и под каквим притисцима ћемо бити и до чега ће да дође.

Наше је да полако ствари вратимо за сто и да се боримо за наше интересе, истакао је Вучић.

Поводом обећања која је дао приликом доласка на власт, каже да је учињено оно што се могло, да је Бриселски споразум сачувао Србе на Ким, као и омогућио да српски полицајци буду на северу.

Данас Срби на КИМ знају шта ми радимо и на најбољи начин показују коме верују, каже Вучић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести