Вучић: Србија и Француска на путу да достигну више нивое сарадње

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом предстојеће посете француског председника Емануела Макрона, да та посета представља и потврду да су Србија и Француска на добром путу да достигну више нивое политичке и економске сарадње, какве заслужују њихово постојано пријатељство и прокламовано стратешко партнерство.
1
Фото: Tanjug

Вучић је то написао на Инстаграм профилу "будућностсрбијеав", уз коју је објављена и фотографија Вучића и Макрона како се рукују.

"Имаћу част да сутра пожелим добродошлицу Жеммануелмацрон. После безмало две деценије, први председник Француске у посети Србији, и то у години у којој обележавамо 180-годишњицу успостављања дипломатских односа. Долази у Београд, у један од само пет градова ван Француске овенчаних орденом Легије части, који је српска престоница заслужила ''за жртве, храброст и величанствен отпор у Великом рату'', у Београд који је јединствен по Споменику захвалности Француској, и у Србију, чија је борба за слободу била инспирација једном Виктору Игоу", написао је Вучић.

Макрон ће допутовати сутра око 15.00 часова у Београд у дводневну посету, током које ће му домаћин бити председник Србије Александар Вучић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести