Вучић: Србија захвална Анголи на принципијелном ставу о КиМ

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са министром унутрашњих послова Републике Анголе Еуженијем Сезаром Лаборињом и истакао да је Србија посебно захвална тој земљи на принципијелном ставу и доследној подршци ставовима Србије о Косову и Метохији.
aleksandar vucic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

„Србија остаје посвећена неговању добрих односа са пријатељским земљама, које смо током историје дуго градили кроз међусобно уважавање и разумевање и у најтежим временима“, истакао је Вучић, саопштила је прес служба председника. Министар Лаборињо је рекао да у Анголи помно прате ситуацију у нашем региону и пренео да ће увек подржавати Србију по питању КиМ.

Лаборињо је Вучићу пренео поздраве и уручио поруку председника Лоуренса, са жељом да односи двеју земаља добију нови импулс.

Узвративши поздраве, Вучић је изразио наду да ће председник Лоуренсо ускоро посетити Србију.

Посебна тема разговора биле су активности у оквиру обележавања 100. годишњице рођења првог председника Анголе Агостина Нета, који је у Србији поштован као историјска личност која симболизује дух борбе за слободу и независност, вредности које представљају темељ и наше земље.

Саговорници су се сагласили да постоји обострани интерес за унапређење недовољно развијене економске сарадње, као и других видова сарадње.

Председник је поручио да га посебно радује што је, у оквиру посвећености Србије даљем јачању сарадње у области просвете, у току пријављивање студената из Анголе за пројекат „Свет у Србији 2022/23“.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести