Вучић Србима на КиМ: Гласајте по савести

БЕОГРАД: Позивам све Србе наКосову и Метохији да изађу на изборе 6. октобра и гласају по својој савести, а мој позив и молба је да гласају за Српску листу, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.
vucic
Фото: Tanjug/ Dragan Kujundžić

„У овој кампањи, поштовани Срби, Српкиње и сви они који се осећате грађанима Србије, могли сте да видите заједничку,усредсређену и бруталну кампању која се водила против Српске листе и то не само на Косову и Метохију, поручио је

Вучић на конференцији за новинаре са кандидатима за посланике у косовској скупштини испред Српске листе.

Вучић је поручио да је гласање на изборима 6. октобра и гласања за Српску листу питање опстанка Србије и српског народа на Косову и Метохији.

„Зато што ти неки живе у најновијој држави Косово, а ми немамо ни новије ни старије државе, већ једну отаџбину Србију“, рекао је Вучић.

„Ово је питање нашег јединства, опстанка и будућности на Косову и Метохији, а циљ свих њих, многих из Квинте, свих албанских политичких странака и оних српских који не служе интересима нашег народа, је да ослабе Србију на Косову, и Србију у целини, и позицију у разговорима са Албанцима о буудћности Косова“, поручио је Вучић.


Смета ми јахта, не разговори

„Је ли то Колумбо открио Америку - да неко разговара са Пацолијем, Тачијем,

Харадинајем“, рекао је Вучић, коментаришући фотографију из 2017. године коју је објавио КРИК, на којој су на јахти у Будви косовски шеф дипломатије Беџет Пацоли и представници Српске листе Горан Ракић и Милан Радоичић.

„Нешто друго мене мучи, мени смета јахта“, рекао је Вучић и оценио да је нормално да разговарају са Пацолијем, али да остану тврди у својим ставовима.

„Ко како с ким мути показује то што је Радоичић на потерници за ствар коју није учинио, за друге нећу да улазим, толико им је драг. Колико Ракић има тужби“, упитао је Вучић.


Председник Србије изјавио је да ће данас разговарати телефоном са америчким амбасадором у Немачкој Ричардом Гренелом, којег је амерички председник Доналд Трамп именовао за свог специјалног изасланика за преговоре Београда и Приштине.

„За нас је то била изненађујућа вест, ми имамо разговоре под окриљем ЕУ, имамо специјалнг изасланика Метјуа Палмер“а, рекао је Вучић новинарима на питање о именовању Гренела.

Вучић је рекао да је Трамп поставио озбиљног и одговорног човека, додајући да чим заврши конференцију за новинаре са кандидатима Српске листе за посланике у косовоској скупштини има разговор са Гренелом.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести