Вучић у Давосу разговарао са О'Брајаном

ДАВОС: Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас у Давосу, на маргинама Светског економског форума, са саветником за националну безбедност председника САД Робертом О'Брајаном, уз обострану жељу, како је председник навео, за даље унапређење односа Србије и САД.
vucic davos
Фото: Tanjug/Predsedništvo Srbije

"Отворен и пријатељски разговор са саветником за националну безбедност Робертом О''Брајаном, уз обострану жељу за даље унапређење односа Србије и САД", објавио је председник Србије на инстаграм профилу будућностсрбијеав са фотографијама.

Председник Вучић јуче је захвалио, на Твитеру, О'Брајану за, како је навео, кључну улогу коју су он и специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине, Ричард Гренел, имали у пружању помоћи да се успоставе директни летови између Београда и Приштине.

Иначе, Вучић ће се током дана састати и са председником Европске банке за обнову и развој Сумом Чакрабартијем.

Вучић у Давосу са извршним директором Мубадале

ДАВОС:  Председник Србије Александар Вучић данас је у Давосу, где се одржава Светски економски форум, разговарао са извршним директором "Mubadala Investment Company" Калдумом (Кхалдоон) Ал Мубараком.

"Лепо је срести старе пријатеље и разговарати о новим могућностима", објавио је председник Србије на инстаграм профилу "Будуцностсрбијеав" уз фотографије.

Иначе, компанија Масдар, која је у власништву Мубадале из Уједињених Арапских Емирата, инвестирала је у Ветропарк "Чибук 1" код Ковина, који је као највећи ветропарк на Балкану почео са радом у октобру 2019. године.

Такође, компанија Мубадала раније је била заинтересована за градњу фабрике чипова у Србији.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести