Вучић: У Хртковцима све у реду, све под контролом, уз један инцидент

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је све у реду и под контролом у Хртковцима, уз један инцидент који се догодио.
aleksandar vucic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Вучић је, гостујући на телевизији Пинк, рекао да је држава рекла да неће бити никаквих скупова у Хртковцима, и да ће тако и бити.
Догодио се мањи инцидент и одговорна лица ће бити приведена правди, поручио је он додајући да све остало протиче мирно и без икаквих проблема, а да држава, када каже да ће нешто да уради, она то и обави тако.

Вучић је пренео да је Војислав Шешељ са својим присталицама дошао до сремског села Јарак, а из Правца Руме је Ненад Чанак дошао са својим присталицама.
Када је реч о индиценту, казао је да се догодио мањи инцидент када је једно лице напало човека из ЛДП које је раширило транспарент Шешељ је ратни злочинац, те указао да је то лице побегло након напада и за њим трага полиција.
Верујем да ће све бити решено, казао је он.

Вучић је изразио уверење да ће Хртковци за два сата бити одблокирани, односно да ће министар унутрашњих послова донети одлуку да сви могу да користе магистрални пут Рума-Шабац, који је жила куцавица за Мачву.
Што се тиче коменатара који су говорили да власт мора да забрани радикалима окупљање, а када каже да неће дозволити политизацију, и када то урадите, не што вам се допала или не нечија политика, већ зато што сматрате да би могло да дође до нарушавања јавог реда и мира, кажу као направили сте гето од Хртковаца. Да ли је требало да пустимо све да уђу и раде шта хоће, да имамо крвопролиће, да сутра имамо наставак сукоба, а једине жртве да буду мештани, казао је он.

Photo

Политика

Шешељ у Хртковцима: Дошао сам да провоцирам режим, а не Хрвате
ЈАРАК: Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ је око 11 сати напустио Јарак и кренуо назад за Београд, након што се прошетао до полицијског кордона и дао изјаве медијима, чиме је окупљање радикала практично завршено.

Вучић је истакао да тамо живи данас око 70 одсто Срба, и да су остало Мађари и Хрвати, да се ради о мирном селу, у којем сви живе у слози.
Осврнуо се и на приче опозиције ко ужива коју подршку у том месту, рекавши да ти људи гласају за своје фабрике.
Подсетио је да је у Руми отворено шест нових фабрика и да је добар део људи из Хртковаца запослио своје чланове породице у њима.

Рекао је да је тим људима неопходно да се изгради аутопут Рума-Шабац, али и да се обнови стари пут, да нема више рупа.
То што ће да вичу један дан мало више или гласније, то је демократија. Све је у реду, и све под контролом, закључио је он.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести