Вучић у недељу Берлину, сусрет с Меркеловом

Председник Србије Александар Вучић у посету Берлину стиже у недељу, али још није познато када ће се током дводневне посете срести с Меркеловом.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/video
Фото: Председник Србије Александар Вучић Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић ће у предстојећем разговору с немачком канцеларком Ангелом Меркел у Берлину, где стиже у недељу, поновити став да неће бити дијалога с Приштином док она у потпуности не укине таксе на робу из централне Србије и БиХ, пишу "Вечерње новости" у данашњем броју.

Лист сазнаје и да "за Београд не би било спорно да суспендује акцију ''отпризнавања'' тзв. Косова уколико би у истом тренутку косовске власти увеле мораторијум на захтеве да ''Косово'' буде примљено у међународне организације".

Председник Вучић у посету Берлину стиже у недељу, али, како наводе "Новости", још није познато када ће се током дводневне посете срести с Меркеловом.

"На сусрет с Меркеловом, који је договорен прошлог месеца, Вучић ће отићи у ситуацији када је очигледно да премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти за своју политику одржавања такси има поуздан ослонац баш у Берлину, као и у Паризу. Док се, на другој страни, (Курти) нашао на удару америчке администрације која захтева потпуно и безусловно укидање тарифа и која је, како тврде приштински медији, предузела прве економске ''казнене'' кораке према влади у Приштини", наводи лист.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести