Вучић: Учинићемо све да сачувамо стабилност

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић захвалио је организаторима престижне конференције "World Minds“ што се такав скуп одржава у Београду, што је прилика да се говори о резултатима и плановима Србије, која је, истиче, на добром путу.
v
Фото: Tanjug

"Београд је данас домаћин симпозијуму "World Minds“, на којем учествују неки од највећих светских умова данашњице. Хвала што сте довели „World Minds“ у нашу земљу, наш град и хвала на могућности да говоримо о нашим резултатима и плановима. 

Морамо да изградимо економски стабилну земљу, морамо да мислимо о нашој будућности. Србија је данас на добром путу и учинићемо све да сачувамо стабилност", навео је Вучић на свом инстаграм налогу "будућностсрбијеав" уз фотографије са скупа.

Председник Вучић разговарао је са бившим немачким канцеларом Герхардом Шредером на панелу "Геополитичка питања", у оквиру симпозијума "Wорлд Миндс".

Такође, објавио је и кратак видео снимак, са почетка тог панела и пропратио текстом. "Морамо да опростимо, не можемо да заборавимо", што је рекао бившем немачком канцелару током разговара о бомбардовању Србије.

Председник Вучић рекао да наша земља добро сарађује са Русијом и да жели да Србија обезбеди довољно гаса за своје грађане.

Вучић је на питање директора Рингијера Марка Валдера који води овај разговор, рекао да је једном посетио посетио Владимира Путина у његовој кући.

"Имамо одличне контакте и добро сарађујемо. Када сарађујемо с Русијом, наш интерес је да имамо гасовод, да имамо довољно гаса за наше градане, јер како ћемо другачије када се ''заврне славина'' преко Украјине", рекао је српски председник, преноси Блиц.

Шредер је рекао да је Русија свакако добар партнер.

"Историјски постоје веома позитивне везе између Србије и Русије, ако погледамо САД, они имају своју агенду и тренутно су се окренули Кини. Русија је свакако добар партнер, када је реч о гасоводу и свему осталом", рекао је Шредер.

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести