Вучић: Заједно због Србије, избори ће бити прекретница

БЕОГРАД: Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић оценио је данас да су наредни избори, који ће се одржати у марту или априлу, бити прекретница за будућност Србије, на којима ће се одлучити хоће ли Србија ићи напред или у прошлост.
vucic yt
Фото: Youtube Printscreen

Ми рачунамо на Покрет социјалиста у будућности. Мање ме интересују политичке странке, много више људи и Србија. Верујем да ћемо са вама градити будућност. Рачунамо на вашу борбеност, вашу снагу, као што можете да рачунате на нашу“, истакао је Вучић обраћајући се на обележавању годишњице Покрета социјалиста.

Вучић је нагласио да не постоје лаки избори и приметио како су они лаки само за оне који губе, а за све остале, посебно оне који побеђују, су тешки.

Бићемо притиснути са свих страна“, скренуо је пажњу и рекао да ће многи, и споља, тражити своје кандидате.

„Не желим да се удварам, додворавам и сарађујем са онима који имају своје газде и који примају новац из иностранства. Једини наш газда су грађани, и не интересују ме никакви амбасадори и њихови министри“,поручио је Вучић.

Он говорећи о председнику Покрета социјалиста и министру Александеу Вулину подсетио да је он проглашен за почасног грађина Витине, Лепосавића, Зубиног потока, Митровице, те упитао да ли дана сима чистијег доказа да свој посао обавља часно и добро.

“Рекао бих да нема. И то је одговор свима који се питају како сарађују две идеолошки различите странке. СНС и ПС могу успешно да сарађују јер нас спаја љубав према земљи, српском народу И поштовање према држави”, рекао је Вучић.

Додао је да су то две странке чија је централна тачка око које су сагласни- материјални, културни бољитак народа, Србије и свих грађана.

У том смислу, навео је да Покрет социјалиста не види као обичне коалиционе партнере, већ искрене саборце у борби за јаку, модерн И слободну Србију.

Вучић је рекао да он, природно, највише воли СНС, коју води, али да је и својим страначким колегама већ рекао да би волео да их види да се искрено, свим срцем боре за своје ставове и да не постану бизнис групација И не личе никада на ДС и његове сателите.

Управо зато, каже, поштује Покрет социјалиста, јер не мора ништа да каже Вулину, који увек реагује И стаје у одбрану државе, Србије, владе, не марећи за то какве ће последице бити и хоће ли га нападати у појединим медијима.

“Обично људе у политици праве за себе сигурне куће и гледају да са свима буду добри, али најважије да они буду заштићени. То није случај код Вулина”, рекао је Вучић и додао да се нада да се то примећује и код њега, јер је једини нападанији од Вулина.

Нападан сам, рекао је, зато што нећу да правим компромисе, који би и многи у СНС да праве.

" Нећу, јер за мене, кад год неко дирне у било којег цасног члана СНС, али и у Вулина и вас, устаћу да станем у заштиту и супротставим се најгорима који су нам земљу

уништили”, рекао је Вучић.

Вучић је, говорећи о Вулину, казао да се никада њих двојица неће сложити око Аписа и Александра Обреновића, у расправи коју имају годинама, али то не значи заједнички нису много урадили за Србију.

„Када анализирате резултате шта је направљено протеклих девет година резултати су импресивни. Бићете поносни на свог председника и све оно што сте ви урадили у претходном еприоду. Изградили и реконструисали смо 20 пута више пруга него у протекле три деценије. Урадили смо више путева него што је било у нашој историји. Плате и пензије нису велике, али су највеће у историји. Изградили смо клиничких ценатра и болница више него икада у историји“, казао је он.

Рекао је да је оно што је значајно, а у томе Вулин имао улогу, јесте развој националне свести, очување националног духа, код Срба ма где они живели.

„Нема сумње да мислимо исто да ми Срби ма где живели морамо да чувамо своје име и преузиме, да се не разликујемо као народ живели на једној или другој страни Дрине. Морамо да чувамо наше писмо, веру и бринемо о нашем народу ма где живео“, поручио је Вучић.

Пренео је и анегдоту са Бриселских преговора, подсећајући да је на почетку Вулин био део делегације.

„Сада је ослобођен те тешке дужности. Не мора да му буде тако „лепо“ као што је мени на тим преговорима. Можете мислити како. Када смо ишли на те разговоре он би увек бринуо, знајући какав је притисак на нас. Пошто никада не откривам карте до краја ни према нашим људима јер хоћу да чујем шта мисле и како се понашају, Александра видим како је нервозан и све нервознији како преговори одмичу. Тражи негде од мене сигнал хоћу ли да попустим, па изокола, неће директно врши притисак- ово не би било добро овако или онако. Пуштам га да се мучи, да чека да види шта ће да буде, а онда негде пред крај, када од свих осталих видим шта мисле, онда му намигнем, па видим као да све сав товар с његових леђа скинуо. Када му кажем не брине нећу ништа да прихватим њему је најлакше“, препричао је он.

Додао је, у шали, да му је тешко што сада више Вулина нема на преговорима да га “мучи”.

На крају он је дао Вулину савет да понекад изброји до десет, нагласивши да треба да послуша савет годину дана старијег од себе.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести