Вучић: Јанковићу хоћеш ли вечерас или пре

ВЛАДИЧИН ХАН: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да неће да се бави "расколом унутар опозиције", јер, била уједињена или разједињена, опозиција нема резултат, нити ће добити изборе и власт, а на додатно питање новинара како види став Саше Јанковића да од њега очкује да мирно преда власт узвратио је питањем: 
vucic u kragujevcu1, tanjug tanja valic
Фото: Tanjug (Tanja Valić)

"Хоће вечерас? или мало пре. . . ". 

"Нисам чуо да се народ негде изјашњавао", приметио је Вучић и поручио да у сваком случају власт у Србији неће постављати ни улица, нити стране амбасаде, већ народ на изборима. 

Како је рекао, нема никакав проблем с избором народа и како народ одлучује, али је, каже, уверен да опозиција "владати неће", јер народ не жели оне који мрзе. 

Неће га, додаје, "такви склањати", отићи ће сам. 

"Сматрам да сам значајно политичко наслеђе оставио Србији. Све битке сам добио најубедљивије и мислим да се то скоро неће поновити", навео је Вучић. 

Вучић је навео и да ће он сам предложити некога ко ће их (опозицију) победити на наредним изборима. 

"А, то, да се туку око фотеља, нека се туку око чега хоће", рекао је Вуцицћ и додао:

“Не интересују му њихове сујете, нити било шта друго”. 

Вучић је рекао да се тиме не бави јер има посла, а људи гледају оне који раде. 

“Морате да радите, иза вас морају да стоје чињенице И резултати. Ово су чињеице И резултати”, рекао је Вучић И подсетио на шпекулације опозиције којима су га, како каже, замајавали уочи председничких И пре тога парламентарних избора. 

“Пустите људима да бирају, људи одлучују ко ће имати власт, а они који бирају знају кога ће да изаберу. Бирају оне који имају резултате, раде, граде И храбро се боре за будухност њихове деце, а не оне који се боре за фотеље. Њихов сан је саммо како ће да седну у фотеље”, рекао је председник И додао да “сања многе снове”, те да је његов сан И нова деоница аутопута, пруге, нова раднаместа као данас у Владичином Хану. 

Председник је поручио И да када оде са власти иза њега ће остати значајно "наслеђе". 

“Ми сада имамо суфицит 80 милијарди...и многих других ствари. Много путева И аутопутева. Када сам постао председник јавни дуг је био 76 одсто, а данас је 64,8 одсто..”, рекао је председник И додао да је 2012. у децембру био преко 56 одсто. 

“Погледајте колики је напредак Србије. То су ствари које остају иза вас. Хоћемо да људима у Србији оставимо много тога на шта можегу да буду оносни И да им деца имају сигурну будућност”, рекао је председник И поновио да га сујете лидера опозиције не интересују.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести