Вучић: Примићу и трећу вакцину – кинеску

НИШ: Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић најавио је да ће примити и трећу вакцину и то кинеску, као и да верује да ће медицинска струка донети одлуку да трећу дозу приме сви који су вакцинисани пре више од шест месеци.
vucic yt
Фото: Youtube Printscreen
"Мислим да ће рећи свакоме да је прими после шест месеци, без обзира коју вакцину је примио. Чекам да кажу да ли је савет да се прими нека друга или иста вакцина, ако не буде тог савета, ја ћу да примим исту, али то је ствар извора људи", рекао је Вучић гостујући на нишкој ТВ Белами.
Вучић је подсетио да је вакцинисан и ревакцинисан кинеском вакцином и да ће примити и исту трећу вакцину.
Напоменуо је да људи који су примили пре шест месеци вакцину нису више толико отпорни и могу лакше да се заразе и оболе и да је зато и потребна трећа вакцина.
Истакао је да имамо тренутно слободних 1,3 милиона вакцина, као и још 120.000 вакцина за оне који треба да приме другу дозу.
Вучић је казао да кинеска вакцина спорије ствар антитела од Фајзера, АстраЗенеке и Спутњика, али да је кинска традиционална вакцина која нема баш никакав ризик.
"Не кажем да друге имају, али кинеска нема ризик ни за шта", додао је он.
Председник каже да су у Србији сада ствари лошије по питану броја заражених него раније и још једном замолио људе да се вакцинишу.
Каже да не разуме зашто не може да се пређе проценат вакцинације од 35 одсто у местима као што су Мионица, Лајковац, Уб, Љиг, Нови Пазар, Тутин, Сјеница...
Потврдио је да ће трећа нова ковид болница бити отворена 1. септембра у Новом Саду и да ћемо нажалост до тада имати потребу за тим капацитетима.
Задовољан сам оним што је учињено
Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је пред крај свог мандата задовољан оним што је урађено.
Како је рекао он живи за то да може да се похвали за 15 година шта је урадио док је био на власти.
"Они који ме критикују не могу да обиђу све фабрике које сам само у Нишу подигао. Да не причам о другим деловима Србије. То је нечија заоставштина. Па храм Светог Саве, више смо уложили у њега у последње четири године... То је најлепши православни храм који ће да доводи људе у Србију. Када поредите мозаик у храму и фреске у Аја Софији то је као да поредите ролс ројс и југо", рекао је Вучић гостујући на нишкој ТВ Белами
Говорећи о увредама опозиције, он је казао да се труди да буде умерен у одговорима, да не вређа и не псује.
"Умем да употребим грубљу реч, али која није непристојна. Ако људи кажу да им се не свиђају моја уста и слично то ми није проблем, али када ми кажу да сам лењ имам проблем. Јер, ја жвим за резултате", рекао је Вучић.
 
У дијалогу са Приштином чврсто ћу чувати наше државне интересе
Александар Вучић изјавио је да му на памет не пада да мандат завршава ратовима и сукобима, иако смо, како је рекао, нашу војску ојачали, али у циљу одвраћања опасности.
Гостујући на нишкој Белами тв., Вучић је истакао да ће учинити све да сачува људе и да мајкама децу не враћа у ковчезима.
"Ми не градимо путеве и фабрике због тога", казао је председник и истакао да ће у дијалогу са Приштином "чврсто чувати наше државне интересе".
"Успевао сам у томе последњих пет година, иако је то био ход по жици", рекао је и додао:
Грађанима Србије председник је поручио да верује у њих и да верује у Србију, земљу коју воли, уверен да, како је рекао, можемо да будемо најбољи у Европи и да више никада не будемо на њеном зачељу.
Видећете у наредним месецима цео свет ће бити у Србији, рекао је, и то је слика наше земље, то је Србија.
"Хвала на подршци, хвала на стрпљењу и трпељивости... Хвала, било је дивно водити земљу за коју живим и коју волим највише на свету", поручио је Вучић.
Пре краја семптембра уговор за брзу пругу Београд-Ниш
Александар Вучић најавио је да ће за мање од два месеца бити потписан уговор за изградњу прве деонице брзе пруге Београд-Ниш.
''То ћемо да урадимо, ја се надам, у присуству највиших европских званичника. Пре краја септембра, мислим 29, 30. септембра очекујем потписивање уговора за прву деоницу брзе пруге Беград-Ниш, где ће возови да иду између 160 и 200 километара на сат. Где ће пут од Београда до Ниша са стајањима на станицама трајати два и по сата, а ја мислим и мање од два и по сата. Биће боље него аутомобилом да идете од центра Београда до центра Ниша'', рекао је председник за нишку телевизију Белами.
Биће успостављен, како је додао, бржи, бољи и удобнији саобраћај.
Вучић је рекао да ће последњи прагови на брзој прузи Београд-Нови Сад код Сремских Карловаца бити постављени до краја октобра или новембра, након чега ће се прећи на радове на сигнализацији.
''Нека све радимо још два, три месеца, све тестове да урадимо на 200 километара на сат и да све прође како треба, па да у фебруару идемо од Београда до Новог Сада пола сата. . . То је брже него Берлин - Хамбург што траје сат времена. То је друга земља, друга Србија'', истакао је председник.
Вучић је подсетио да су за поменуту деоницу купљени најбољи швајцарски вагони, који су плаћени 700 милиона евра.
''Дабл-декер композиције, најуредније и најлепше у свету, лепше од француских Те-Же-Веа, лепше од свега. То ће да буде у Србији'', нагласио је председник.
Вучић је рекао да је поносан на то што смо у Србији успели да променимо, као и да је знао да ће када је кренуо у реформе наићи на негодовање људи, али и да је то био једини лек, јер се, како је навео, ''рак не лечи аспирином и андолом, већ најтежим лековима, хемиотерапијом, храброшћу и одлучношћу''.
Подсетио је да смо за само осам година увећали БДП за више од 55 одсто, као и да је минималац 2012. године био 159, а да се планира да ову годину завршимо са 300 евра, што је увећање за готово 100 одсто.
''Можете да ме волите или да ме неволите, али ово су чињенице'', рекао је председник.
''Ако нам је просечна плата у Србији данас 556 евра у марту, ми смо рачунали да ће нам бити крајем марта 612 евра. У Београду ће бити 770 евра, у Београду је данас просечна нето плата 702 евра'', нагласио је Вучић.
На птање каква ће бити ситуација у Нишу, Вучић је одговорио да ће у том граду примања бити преко просека, управо због индустрије.
Додао је да је у прве две године мандата долазио стално у Ниш јер је разумео да тај град мора да буде фактор развоја југа Србије, подсећајући да је Ниш сада постао главна раскрсница, пре свега због изградње ауто-путева.
EUR/RSD 117.3314
Најновије вести