Вулин: Адвокат ће поднети пријаву против мене, утврдиће се истина

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да ће адвокат и посланик Покрета социјалиста Ђорђе Комленски, поднети кривичну пријаву против њега, , како би се утврдила истина поводом оптужби да је он, Вулин, незаконито дошао до преписке уредништва "Недељника и бившег министра одбране Драгана Шутановца, чији је текст коментарисао, а који је, како је касније навео, објављен у Куриру, а не у Недељнику, на који се најпре позвао.
vulin
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije, arhiva

"Такође, испектор служби безбедности, то је независни орган који постоји у нашој војсци који одговара не мени, већ надлежним скупштинским одборима у којима седе представници свих политичких партија, спровешће истрагу на ту тему. Ја хоћу да ово сви могући органи који имају било какву законску надлежност то провере" рекао је Вулин за ТВ Пинк.

А кад то буду проверили, каже, задржава право да "делује у складу са оним што буде закључено", јер цео случај, каже, не види као напад на себе, него као оптужбу да једна институција у овој земљи прислушкује и скида мејлове новинарима.

Он каже да се то не ради у овој земљи, али да то говори да свако, полази од себе.

Тако, је тврди Вулин, Шутановац је од Оливере Зекић, некадашње уреднице Наше борбе, пресрео њен мејл, њену преписку са тада њеним колумнистом Гораном Петровићем, који је био шеф Безбедносно информативне агенције и захтевао од ње да та колумна не изађе у Нашој борби.

" Дакле, он је то радио, зато он мисли да то сви други раде", изјавио је Вулин.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести