Вулин: Блокада мостова није политика него иживљавање

БРАТУНАЦ: Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је Србија демократска земља у којој свако има право да изрази свој протест, али да је спречавање других грађана да се слободно крећу покушај изазивања сукоба и нереда.
vulin
Фото: Танјуг (видео)

„Кварити свакодневни живот својим суграђанима, онемогућавати их да се нормално крећу није нешто што је политика, то је иживљавање. То је покушај да се изазивају сукоби и покушај да се праве нереди“, рекао је Вулин новинарима након свечаног отварања граничног прелаза и пуштања у рад и мост „Братољуб“, који повезује општине Братунац и Лјубовију, саопштио је МУП.

Према његовим речима, главни разлог јучерашњег окупљања био је да се заустави долазак присталица Српске напредне странке у Београд.

„Наравно није успело и нема разлога да успе, такве ствари не треба да се дешавају. Сад гледам у медијима, они који су јуче читав дан кршили закон сада причају о кршењу закона“, рекао је Вулин.

Прецизирао је да ниједан скуп није био одобрен, да ниједан надлежни орган није дао одговарајућу дозволу, поступајући апсолутно у складу са законом.

На неколико места, како је министар Вулин навео, нападнута је полиција, а закон се кршио сваког секунда током јучерашњег дана, да бисмо потом у појединим медијима слушали те исте људе како причају о некаквом кршењу закона.

„Ја се надам да ће сви који се баве политиком разумети да између политике и кршења закона не може бити знака једнакости“, поручио је министар Вулин.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести