Вулин: “Дара” снимљена истине ради, Вајсберг кукавица и лажов

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Србије и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин оштро је вечерас реаговао на наводе филмског критичара њујоршког часописа Варајети Џеја Вајсберга, који је српског кандидата за Оскара филм “Дара из Јасеновца” окарактерисао као “нациналистичку пропаганда”
vulin
Фото: MUP

Вулин је навео да је "Дара из Јасеновца" снимљена истине ради, али и да наша деца никада не би поверовала у лаж "кукавица и лажова какав је Вајсберг", пренето је у саопштењу Покрета социјалиста.

Не знам какав је критичар Вајсберг, али знам какав је човек. Лош, вредан презира. О филму "Дара из Јасеновца" може да пише шта хоће, али о успомени на од усташа поклану српску децу мора да ћути, када већ ништа не зна, навео је Вулин.

Додао је да је Вајсберг, да је хтео да учи, могао је да оде у Јад Вашем и да се тамо поклони пред вечном ватром највећих страхота Другог светског рата и међу њима именом Јасеновца.

Каже и да, без обзира које је националности Вајсберг, Срби о убијеној деци његовог народа никада не би говорили као о расистичкој пропаганди.

Вулин закључује да је управо због таквих "срамотних незналица и лоших људи какав је Вајсберг", Србија морала деценијама раније да сними филм о највећој српској патњи.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести