Вулин: Ђилас би насиљем на власт

БЕОГРАД:  Српски министар одбране и председник Покрета социјалста (ПС) Александар Вулин оценио је данас да један од лидера опозиционог Савеза за Србију (СзС) Драган Ђилас захтевом да се и у Србији формира влада по "македонском сценарију", на основу споразума власти и опозиције, жели да на власт дође без избора.
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/MO, arhiva

"Ђилас је без рада стекао стотине милиона евра, зато би да и на власт дође без избора. Знамо да Ђилас жели македонски сценарио, зато је његов радник Бошко Обрадовић покушао да упадне у РТС и Скупштину Србије, да би као у Македонији било крвавих глава, и насиља", рекао је Вулин.

У саопштењу за јавност, он је подсетио да је Ђилас "власник" ванпарламентарне странке, али да поставља захтеве као да је неко гласао за њега и као да има већину.

"Јесте Ђилас више хиљада пута богатији од (председника Србије) Александра Вучића, али то за Вучића није аргумент, а није ни за Србе. Ако Ђилас лепо замоли, као што уме да моли кад год му треба помоћ и лична заштита, треба га саслушати, ако захтева, онда слободно може и да ћути", навео је Вулин.

Он је додао да Ђилас "не жали за Србима протераним из Хрватске, не жали за побијеним у ''Олуји'', не жали због неисплаћених пензија и опљачкане имовине Срба, али жали за кафом у Загребу".

"Таман толико вреди и његова политика, као шоља кафе", закључио је министар одбране и председник ПС Вулин

Српски министар одбране Александар Вулин оценио је данас један од лидера опозиционог Савеза за Србију (СзС) Драган Ђилас има проблем са истином и логиком, јер је до јуче тврдио да је председник Србије Александар Вучић продао косовским Албанцима Косово, а сада каже да су односи с њима лошији него пре седам година.

"Ђилас је до јуче тврдио да је Вучић продао Шиптарима Косово, сада каже да су односи са Шиптарима лошији него пре седам година. Јуче је оптуживао Вучића да је пријатељ Шиптара, сада да им је непријатељ. Осим што је посвађан са истином, Ђилас је посвађан и са логиком", навео је Вулин у саопштењу за јавност.

Он је поставио питање како то да је Вучић у лоши односима с косовским Албанцима, ако је продао Косово.

"Нека се Ђилас одлучи, и једно и друго није могуће. Ако су односи са Шиптарима лошији него у време власти Ђиласа, онда је то зато јер им је независност даља него што је била у време Јеремића, а то ни Запад ни Шиптари Вучићу не могу да опросте. Ђилас је лажов који заборави шта је јуче лагао, али зато никада не заборави да пред странцима нападне Србију и окриви је за свако зло", рекао је Вулин реагујући на интервју Ђиласа македонској агенцији МИА.

.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести