Вулин: Док је Вучић председник, Србија неће у НАТО

БЕОГРАД: Србија неће постати члан НАТО савеза док је Александар Вучић председник државе и врховни командант војске, изјавио је министар одбране Александар Вулин.
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane, arhiva

Вулин је за Пинк рекао да је јучерашњи говор председника Вучића на обележавању 20 година од НАТО агресије би оговор храброг и достојанственог државника.

Он није храбар зато што су га понеле емоције. Он је такав и то говори свуда у свету. То говори у лице НАТО пакту, у седишту НАТО пакта говори да Србија неће бити члан НАТО савеза, колико год да су моћни и јаки, рекао је Вулин.

Додао је да је, док Вучић није постао министар одбране, у Србији било забрањено говорити о НАТО агресији.

То је била НАТО интервенција, акција, није смело да се каже агресија, рекао је Вулин.

Министар одбране је рекао и да животи који су изгубљени током бомбардовања нису били грешка, већ намера.

Радило се плански и с намером да се истреби један народ. Међутим, када данас жале због цивилних жртава питамо се а шта је са нашим војницима и полицајцима? За њима не треба да жалите? Зашто за њима не жалите када знате да су у болници “Драгиша Мишовић” страдали и цивили и гардисти? Ниједна касарна у самосталној и сувереној земљи није легитимна мета, навео је он. 

Вулин је, наводећи да је НАТО напао Србију без одлуке СБ УН, оценио да агресија није била никакав рат, већ да је НАТО покушао да оправда своје постојање.

Додао је и да је Војска Србије покренула Едицију “Ратник” у којој говоре најистакнутији ратни команданти како би се памтила права истина.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести