Вулин: Држаћу се политике војне неутралности

БЕОГРАД: Кандидат за министра одбране Александар Вулин каже да ће се на новој функцији држати политике неутралности и бити део политике стабилности коју је формулисао и спроводио председник Вучић.
aleksandar vulin
Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

"Формулисали смо политику војне неутралности одлукама највиших органа и ја ћу се те политике и држати", рекао је у Вулин у интервјуу Српском телеграфу након што је предложен за министра одбране. 

Он додаје и да ће наставити рад на појачању техничке и материјалне опремљености Војске Србије и на бољем положају њених припадника. 

На питање о политици према Хрватској, Вулин истиче да је Србија гарант стабилности на Балкану, а да је он део те политике.

"Србија коју води Вучић је Србија која је кључна за стабилност на Балкану, јер је гарант стабилности. Ја ћу бити само део те политике стабилности коју је формулисао, спроводио и коју ће спроводити Вучић." 

Каже и да је спреман је за нове изазове и да ће одговорно наставити да штити српске интересе.

На питање да ли очекује да ће и на новој позицији бити изложен медијским нападима, он је одговорио да је навикао на нападе политичких противника и "медијски линч" и верује да ће тако бити и убудуће, јер је, како додаје, "у свакој влади био најнападанији после Александра Вучића".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести