Вулин: Харадинај прети миру, дијалогу и Србима на КиМ

МОСКВА:  Министар одбране Александар Вулин упозорио је данас да је критика, коју је косовски премијер Рамуш Харадинаj упутио Бриселу, незадовољан начином на који посредују у дијалогу, пртетња миру и том дијалогу, а на првом месту Србима на Косову и Метохији. 
Aleksandar Vulin Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Коментаришући изјаву Харадинаја да, ако Европска унија нема капацитета да помогне Косову, онда би требало да је затражи од других, а ако не жели да тражи помоћ од других, треба о томе да обавести Приштину, Вулин, који борави у посети Москви, каже:

"Неосуђени терориста би да понови злочин за који није кажњен. Пошто је Харадинај оптужио ЕУ занима ме да ли ће ЕУ позвати да се обе стране уздрже како обично тражи када Приштина нападне Београд. Харадинај може насиљем и позивом на насиље да угрози мир и не само на нашем простору. Његова изјава јесте претња и миру и бриселском дијалогу а на првом месту Србима на КиМ".

Вулин је у изјави Тањугу рекао да је Харадинај започео протервање Срба, али га није завршио.

"Док Србију води Вучић и док је врховни комадант војске Србије, ни Харадинај ни било ко други неће некажњено поновити ни мартовски погром ни Олују ни Бљесак. ЕУ најзад треба да каже докле ће толерисати претње миру које долазе из Приштине", навео је Вулин.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести