Вулин и Киф о јачању војне сарадње 

БЕОГРАД:  Министар одбране Александар Вулин и амбасадор Уједињеног Краљевства у Србији Денис Киф у данашњем су разговору потврдили достигнути ниво сарадње у области одбране и изразили обострану жељу да се она настави. 
Vulin i Kif Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

''Опредељени смо да наставимо досадашњу успешну сарадњу и остајемо отворени за размену мишљења и конструктиван разговор у циљу даљег јачања и интензивирања билатералне војне сарадње'', рекао је Вулин.

Говорећи о ситуацији на Косову и Метохији, министар одбране указао је на значај и поштовање Бриселског споразума и Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација и нагласио принципијелно противљење и недопустивост формирања војске тзв. Косова.

''Резолуцијом је дефинисано да КФОР представља једини гарант безбедности, једину оружану формацију на простору КиМ и јединог партнера Војсци Србије у обезбеђивању административне линије'', навео је Вулин.

Министар је истакао и да је Србија фактор стабилности у овом делу Европе, као и да је чврсто опредељена да, како каже, све могуће сукобе и несугласице решава дијалогом и мирним путем.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести