Вулин: Још нисам чуо за опозицију која неће на изборе

БЕОГРАД: Још нисам чуо за опозицију која неће на изборе, изјавио је данас председник Покрета социјалиста Александар Вулин, гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк.
Aleksandar Vulin Foto: Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

"Никада се није десило да опозиција изађе и каже 'хоћемо изборе, срушићемо овај режим', а кад им председник Вучић каже: 'имате изборе, само једну реч реците', сутрадан кажу: 'нећемо овакве изборе, нема тих избора на које ћемо изаћи'. Па добро, шта ћете да радите?",
рекао је Вулин.

Он је додао да је власт спремна за изборе, и да је Покрет социјалиста саборац Српске напредне странке.
"Највећи део свог политичког живота ми смо провели у опозицији, али се нисмо крили ни иза кога. Никада на нашим скуповима, када смо тражили изборе и промене, нису говорили глумци и певачи, а ми ћутали и склањали се са стране и објашњавали да су то у ствари само грађани. Ми смо стајали испред, примали све ударе на себе, формулисали захтеве", истакао је Вулин.

Он је рекао да, док су били опозиција, нису тражили никакве промене изборних закона, поготово у изборној години, јер се то тада не ради, већ су увек тражили изборе, сматрајући да је народ незадовољан и да му треба пружити прилику да на изборима каже шта мисли о лошој власти.
"Највећи део свог политичког живота смо провели у опозицији, и то не у опозицији у којој можете да се шетате где год хоћете, где можете да протестујете, већ у опозицији где су нас пребијали, хапсили, затварали, прогањали, правили кампање против нас на националном сервису, не у опозицији где можете да се шетате, кажете шта год хоћете, где нема полиције око вас", додао је Вулин.

"Опозиција је сасвим сигурна да је против избора. Нисам још чуо за опозицију која неће на изборе. Тражите изборе и добићете их", изјавио је он.
Говорећи о односу Покрета социјалсилта и напредњака, он каже да су те две странке саборци од почетка, од оснивања ПС и СНС, "као што смо и Александар Вучић и ја саборци дуги низ година". 

"Верујемо у исте ствари, делимо визију исте Србије. Покрет социјалиста никада није мењао страну. Ми са ДОС-ом никада нисмо били на истој страни и никада нећемо бити на истој страни. Били на власти или у опозицији, никада нећемо бити са ДОС-ом. Хајдемо на изборе. Хајде да пружимо народу прилику да каже шта мисли о свима нама, да кажу шта мисле о листи коју не знамо тачно ко ће водити, претпостављамо неки глумац, или неки политичар. Ми можемо да вам кажемо ко ће бити наши кандидати за председника, премијера, министре", рекао је министар Вулин.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести