Вулин: Када Китаровић подржи осуђеног Праљка, ЕУ и Хаг ћуте

БЕОГРАД: Министар Вулин одбране Александар Вулин оценио је данас да је, једино што је горе од лицемерја ЕУ и Хашког трибунала, наставак усташке политике хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић.
aleksandar vulin tanjug
Фото: Танјуг/ Тања Валић

"Када се Срби усуде да говоре истину о грађанском рату у Хрватској и БиХ, Европска унија, Хашки трибунал, парламентарни известиоци, нападну Србију и председника Вучића, и затраже да се српским официрима и Србима као народу забрани да говоре и пишу. Када Колинда Грабар Китаровић јавно подржи осуђеног усташу Праљка онда се ћути као да се ништа није десило", изјавио је Вулин коментаришући објаву хрватске председнице на Фејсбуку у којој је одала почаст осуђеном ратном злочинцу Слободану Праљку.

"Једино што је горе од лицемерја ЕУ и Хашког трибунала јесте наставак усташке политике председнице Хрватске. Зато Срби, Јевреји и Роми и одбијају да положе венац у Јасеновцу са представницима Владе Хрватске и председницом, јер добро знају да они у Јасеновац на гробове поклане деце долазе што морају а у Блајбург усташама иду зато што желе", навео је Вулин у саопштењу.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести