Вулин: Нападају Вучићеву породицу да би га натерали да се повуче

БЕОГРАД: Данило Вучић је на мети Ђиласовских медија, партија и његових запослених већ годинама да би натерали Александра Вучића да се поовуче, јер је то једини начин да га склоне, оценио је вечерас министар унутрашњих послова Александар Вулин.
vulin
Фото: MUP

"Нападали су ге док је био малолетан. Прво је био бахат, силеџија, криминалац, а никако да се нађе ниједан једини криминал. Сад је ођедном постао богаташ који дели новац. И сваки пут се та лаж заврши, време је демнатује и ништа. Само се пређе на следећу. Није то Данило, то је Алекснаадар. Он је мета. А уништавајући живот Данила Вуичића ви униставате живот Александра Вучића", рекао је Вулин гостујући у емисији ''Хит Твит'' на ТВ Пинку.

Додао је како нико не може да посматра како му пљују дете и да је свако спреман да учини свашта да заштити своје дете.

Рекао је да је претходних месеци било примера да се ишло на Александра Вучића преко чланова његове породице са идејом да се он сам повуче.

"Једини начин да склоните Александра Вучића је да он оде сам, а то једино можете да урадите тако што ћете му угрозити сина Данила, Вукана, ћерку Милицу, брата и натерате га да каже да је боље да се он жртвује него они", рекао је Вулин.

Хрватска користи Дијану Хркаловић да напада Вучића

Постоји консензус у хрватској политици да Александар Вучић мора нестати са политичке сцене, а случај Дијане Хркаловић је повод за нападе на Вучића, изјавио је вечерас министар унутрашњих послова Александар Вулин.

"Госпођа Хркаловић ће одговарати за оно што је радила. У протеклих некоклико дана се десило нешто што је много важније од Дијане Хркаловић, а то је да се потпуно оголила даржавна политика Хрватске према Србији. Дијану Хркаловић сада тамо проглашавају неком звездом која се борила, не зним ни ја против чега", рекао је Вулин у емисији Хит Твит на ТВ Пинк.

Оценио је да у Хрватској постоји консензус свих тамошњих медија који је постигнут уз помоћ државе, како би искористили све што долази из Србије да нападну Александра Вучића.

"Дијана Хркаловић је одличан разлог да га нападну. Хоће да нас уваљају у блато, да кажу да смо ми земља криминала. Не, ми се успешно боримо против криминала. Србија је постала регионални лидер и угрожава Хрватску на том месту", оценио је Вулин.

Расписана потерница за још једном особом због Ђокића

За још једном особом расписана је потерница због убиства трочлане породице Ђокић, изјавио је вечерас министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Вулин је у емисији Хит твит на ТВ Пинк рекао да су нађени необориви докази да је главни осумњичени за убиство Горан Џомић учествовао у убиству Ђокића, попут новца на његовом имању и неких предмета "који су без сумње били искоришћени за убиство".

Он је додао да је Џомић указао на саучеснике, који су касније приведени и којима је одређен притвор до 30 дана.

"За сада су два саучесника, али сматрам да ће их бити још висе. Ми смо расписали интерну за још једним лицем. Тако да имамо сазнања да их је било више", рекао је Вулин.

Вулин је истакао да се Џомић, након хапшења, бранио ћутањем, али да је пред судијом за претходни поступак изнео одбрану.

Министар је рекао да је од почетка било јасно да је убиство извршио неко ко познаје породицу Ђокић.

"То је врло пажљиво, готово професионално припремљена ликвидација", оценио је Вулин.

Истакао је да је главни осумњичени припремао алибије и покушавао да оправда свако своје кретање, а показивао је потпуно одсуство емпатије.

"Као да се ништа није десило. Само када би се дошло до њега, он би почео да плаче и губи живце, али када би га питали за чланове (његове)породице да ли би неко од њих могао да изврши убиство, рекао би да би могли. То је човек спреман на све", навео је Вулин.

Убиство породице Ђокић назвао је "монстроузним" оценивши да је оно згадило Србију.

Похвалио је и припаднике МУП, који су даноноћно радили на овом случају.

"Председник Србије Александар Вучић ме је звао четири или пет пута за ових 20 дана, да види колико смо далеко одмакли и да ли има нешто ново", указао је министар.

Он је додао да, ако грађани могу да се ослоне на полицију, живе у доброј земљи.

"Не може у Београду да има добар или лош кварт. Сваки кварт мора да буде добар", поручио је Вулин.

Вулин је нагласио да се "ништа не заборавља и да нема старих случајева".

"Расветлићемо све", упозорио је Вулин, а када је реч о застарелим случајевима, рекао је да убиства неће застарети.

Хрватска уплашена од јачања Србије, нападаће Вучића

Хрватска је уплашена од јачања Србије, а, како препознаје председника Александра Вучића као носиоца такве Србије, нападаће га на европском, регионалном и унутрашњем плану, изјавио је вечерас министар унутрашњих послова Александар Вулин.

"Нападаће га на европском путу не би ли у Европи направили проблеме и покушали да наруше његов ауторитет. Нападаће га на регионалном плану тако што правити од њега страшног човека, који диже српску војску, која само што није ушла у Сарајево или Загреб и покушава да окупира читаву бившу Југославију. Нападаће га и на унутрашњем плану тако што ће наћи колико год хоћете Ђиласа и Мариника, који ће папагајски понављати нападе", рекао је Вулин и оценио да се на сва три плана ради "договорено и оркестирирано".

Вулин је то рекао у емисији Хит Твит на ТВ Пинк, коментаришући предлог Хрватске академије наука и уметности (ХАЗУ) упућен Влади да као један од услова за приступање Србије ЕУ затражи да званични Београд, како наводе, "јавно и недвосмислено призна хрватски језик као посебан и независтан стандардни језик и један од службених језика ЕУ".

Министар је рекао да постоји "организована кампања хрватске државе и свих слојева хрватског друштва против Србије и Вучића из страха да ће изгубити регионални примат".

"Што се мене тиче, нек нам ставе вето на чланство у ЕУ. Ако треба да уђемо у ЕУ да бисмо лечили хрватске комплексе, хвала, али нема потребе", рекао је Вулин.

Вулин је рекао да је за њега најбоља дефиниција нације да је нација "заједница језика".

"Ако говорите језик другог, питање је како ћете објаснити своју нацију. Хитлер, када је владао Немачком, измишљао је називе, правили су вештачке речи. Врло је интересантно да Хрвати праве и измишљају речи", рекао је Вулин.

Оценио је и да је "врло занимљиво да хрватска политика брани постојање Буњевцима".

Говорећи о ковид пропусницама, навео је да сматра да би оне требало да важе цео дан, а не само после 22 сата.

Истакао је и да се председник Србије први потрудио да обезбеди вакцине против корона вируса, без дискриминације.

"Наша држава дала могућност свима да се заштите, без икакве дискриминације. Долазили су људи из читавог региона", подсетио је Вулин и истакао да је сваки мигрант у прихватним центрима у Србији вакцинисан.

Министар је рекао и да на респираторима нема противника вацкинације.

"Сви антиваксери на респиратору постану ваксери. Сви који дођу у болницу, ако нису вакцинисани, питају када могу да се вакцинишу", рекао је Вулин.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести