Вулин: Нека се Рама извини за Жуту кућу и подршку убицама

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин позвао је данас премијера Албаније Едија Раму да се прво извини за Жуту кућу и подршку убицама из тзв. ОВК, па нек онда тражи да се Београд извини због изјаве коју је дао Вулин.
vulin1
Фото: Tanjug/D.Goll

"Када је остао без аргумената за расправу, Рама је позвао Министарство спољних послова у помоћ. Ништа ново, тако је било кроз историју па све до НАТО агресије, увек се неком кука за помоћ, а против Срба", рекао је Вулин одговарајући на изјаву Раме да ће албанско Министарство спољних послова послати ноту Београду.

Вулин је Рами поручио да се прво извини па онда нека тражи да му неко лечи повређену сујету.

"За земљу Есад паше Топтанија мало је несрећа већих од Раме, али то је ствар Албаније. А несрећа коју би направила ''велика Албанија'' на Балкану је несрећа свих нас који на Балкану живимо, и зато ћу се против ње борити, па ма колико то кварило слику коју је сам о себи направио Рама", поручио је министар Вулин.

Претходно је Рама најавио да очекује извињење председника Србије и да ће му послати протестну ноту ако се не извини за изјаве министра Вулина, који је употребио израз "Шиптари" и рекао да се ствара "велика Албанија".

"Очекујем извињење председника. Разумем да он можда нема моћ над том несрећом, али ту несрећу мора да задржи за себе", навео је Рама.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести