Вулин о одлуци Приштине: Ово није политика, већ одмазда

БЕОГРАД: Забрана уласка званичницима Србије на простор АП Косово и Метохија је још један је доказ да руководство у Приштини бежи од дијалога по сваку цену, изјавио је министар одбране Александар Вулин и поручио да нико не може да прекине везу између Срба на КиМ и њохове владе и председника.
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane, arhiva

"Након што су доживели фијаско са покушајима да натерају Србе да купују шверцовану робу из камиона, сада покушавају да казне Србе тиме што ће им забранити или прекинути везу са својим државним руководством", навео је Вулин коментаришући одлуку Приштине да забрани улазак српским званичницима на КиМ.

Он је нагласио да Приштина неће успети да уради ни овај пут. 

"Ово није политика, ово је одмазда, ово је покушај да свој бес искале на Србима са простора КиМ, покушавајући да прекину сваку везу имеђу њих, Владе Србије и њиховог председника. То једноставно неће бити могуће, није могуће, никада у томе нису успели, неће успети ни овај пут", рекао је Вулин.

Он је указао да је ово тест за нову бриселску администрацију - да ли су у стању да остваре свој ауторитет и обезбеде бар елементарно кретање људи, када нису успели да обезеде кретање робе. 

"Надам се да ће нова бриселска администрација напустити ону праксу саопштења у којима обе стране треба да се уздрже и у којима стално покушавају да изједначе Србију са шиптарским руководством", изјавио је Вулин.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести