Вулин: Повуците фатву изречену Хандкеу, извините се Кустурици

Министар одбране Александар Вулин одговорио на изјаву одборника СДА кантоналног парламента да "Сарајево није никаква Џамахирија".
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/MO, arhiva

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин је у одговору на изјаву одборника СДА кантоналног парламента да "Сарајево није никаква Џамахирија", поручио да, ако их је његово поређење тог града са Џамахиријом увредило, треба да повуку фатву изречену нобеловцу Петеру Хандкеу и упуте извињење прослављеном редитељу Емиру Кустурици.

"Ако су одборници СДА у Сарајеву увређени што сам Сарајево упоредио са Џамахиријом треба само да закажу нову седницу и повуку фатву изречену Хандкеу", поручио је министар Вулин и додао:

"Могли би да ме демантују и тако што ће рођеном Сарајлији, који је њихов град прославио у свету, Емиру Кустурици, упутити извињење због провинцијалне зависти и увреда које су му изрекли".

У писаној изјави достављеној медијима, министар Вулин је поручио и да могу дборници СДА да га демантују да не праве Исламску државу и докажу да су мултикултуран град и тако што ће рећи да им недостају десетине хиљада протераних Срба који су некада чинили Сарајево градом различитих култура, или бар тако што ће признати и злочине чињене над Србима током грађанског рата.

"Не мислим да су грађани Сарајева ти који изричу фатве, не мислим да су грађани Сарајева ти који пљују по најпоштованијем сарајевском уметнику Емиру Кустурици, не мислим да грађани Сарајева патриотизам мере мржњом према Србима, али одборници СДА то чине и то јесу", навео је министар Вулин.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести