Вулин: Прихватам грешку, али како никад не греше на другој страни

БЕОГРАД: Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да прихвата грешке Северне Македоније и Црне Горе у вези с маркицом и пуштањем песме Марка Томпсона, али и упитао како је могуће да никад не погреше на другој страни.
vulin
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije, arhiva

Одговарајући на питање новинара да прокоментарише маркице које је Северна Македонија штампала са сликом карте Независне Државе Хрватске и то што су у Црној Гори пуштане песме Томпсона на Дан победе, Вулин је рекао да су можда пре 75 година побеђене државе и војске које су пропагирале нацизам и фашизам, али не и фашистичка идеологија.

Из Северне Македоније су рекли да је у питању грешка, ево ја хоћу да им верујем, али морам да питам како никад не погреше на неку другу страну? Како се никад не деси да објаве неку другу карту? И црногорска национална телевизија је рекла да је грешка што су пустили Томпсонов спот, како не погреше и пусте песму “Ој, Србијо, мила мати” рекао је Вулин.

Истиче и да смо на Дан победе над фашизмом имали прилике да видимо да фашизам није баш сасвим побеђен.

Имали смо прилике да видимо и љотићевце испред Народне скупштине који пребијају народне посланике. То је фашизам, када пребијате своје неистомишљенике, рекао је Вулин.

Упитан и за још једну грешку коју је направила Европска унија јер је у једној од њених публикација Никола Тесла представљен као Хрват, Вулин каже да верује да су они погрешили не намерно.

Пошли су од логичне претпоставке да је Тесла био Србин сигурно би га убили. Пошто су све чланове његове породице који су живели на простору НДХ хрватске усташе поклали, само је он преживео. Надам се да су у ЕУ схватили грешку и да ће је исправити, рекао је Вулин.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести