Вулин: Путин је пријатељ и Србије и Вучића

БЕОГРАД: Председник Русије Владимир Путин искрени је пријатељ Србије, али и искрени пријатељ председника Србије Александра Вучића и Србија због тога треба да буде срећна, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин коментаришући изјаву Вука Јеремића да Путин подржава Србију, али не и Вучића. 
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/ D. Goll, arhiva

"Тешко је наћи већег лажова од Јеремића, али, нажалост и већу штеточину од њега. Подсетићу вас да је тај лажов рекао да (немачка канцеларка) Ангела Меркел никада неће примити Александра Вучића, а два дана касније су имали срдачне разговоре. Такође, подсетићу вас да је председник Вучић с председником Путином разговарао више пута него сви ДОС-овски политичари заједно", истакао је Вулин.

Како се наводи у саопштењу из његовог кабинета, Вулин је оценио да се "искрено поштовање које председник Путин има према председнику Вучићу види у политици, у томе колико пута је на позив Александра Вучића помогао Србији и колико је пута био у Србији баш после комуникације с Вучићем".

Он је додао и да не зна, како је рекао, шта уопште "лажови из ДОС-а желе".

"Једном говоре за нас да смо прозападни, онда говоре да смо проруски. У зависности од тога с ким разговарају и где могу да нашкоде Србији, онда такве ствари и говоре", примећује Вулин.

"Долазак председника Путина у Србију (17. јануара) само је још један доказ какви су и лични односи председника Вучића и Путина. Тешко је наћи светског лидера, а не лидера земље која није ни превише велика нити је њен народ превише бројан, који је толико пута имао састанак с председником Путином", рекао је министар одбране.

Он је истакао да Србија треба да буде срећна и задовољна због пријатељства две државе и два председника.

"Њихов лични однос нам је много пута помогао. Вучића цене и на истоку и на западу зато што је српски председник, зато што и западу и истоку говори истину и зато што се увек бори само и једино за Србију и њене интересе. Он није ничија марионета нити играчка, а то је нешто што Јеремић не може да разуме", поручио је Вулин и додао да не сумња да ће предстојећа посета Путина Србији бити изузетна и да ће бити још много пријатних изненађења за све грађане Србије.

Председник Народне странке Вук Јеремић је, гостујући у емисји Центар портала Србин.инфо, оценио да је однос актуелних српских власти према Русији лицемеран и неискрен, упркос подршци коју Москва пружа Београду.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести