Вулин с Боцан-Харченком: Сарадња на историјском врхунцу

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин разговарао је с амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Боцан-Харченком и том приликом су оценили да је сарадња два министарства одбране и војски на историјском врхунцу и нагласили значај наставка војнотехничке сарадње.
b
Фото: Ministarstvo odbrane

Министар Вулин и амбасадор Боцан-Харченко сагласили су се да су односи две земље на највишем нивоу захваљујући личним односима два председника Александра Вучића и Владимира Путина.

Министар одбране захвалио је на активној подршци и принципијелном ставу Руске Федерације у очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.

Амбасадор Боцан-Харченко нагласио је да Руска Федерација с пажњом прати наставак дијалога Београда и Приштине у циљу изналажења дугорочног политичког решења које је у интересу и прихватљиво за Србију те додао да је наставак дијалога од изузетне важности.

Министар Вулин прихватио је позив министра одбране Руске Федерације генерала армије Сергеја Шојгуа да присуствује затварању шестих „Међународних војних игара“ у Руској Федерацији на којима Војска Србије традиционално учествује.

Припадници Војске Србије ове године надметаће се у две дисциплине у Руској Федерацији – „Тенковски биатлон“ и „Војни рели“, а у Републици Белорусији у дисциплини „Снајперска граница“, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести