Вулин са амбасадором Италије о раду Кфору

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин рекао је данас на састанку са амбасадором Италије Карлом Ло Кашоом да је за Србију трансформација Косовских безбедносних снага и формирање војске такозваног Косова апсолутно неприхватљиво и да представља опасност за цео регион.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašoom Foto: Tanjug/video
Фото: Министар одбране Александар Вулин са амбасадором Италије Карлом Ло Кашоом Фото: Танјуг/видео

Он је поручио да је КФОР једини гарант безбедности на простору Косова и Метохије у складу са Резолуцијом 1244, саопштило је Министарство одбране.

Истичући да Србија цени професионално ангажовање припадника италијанских оружаних снага у мисији КФОР на Косову и Метохији, министар Вулин је изразио очекивање да ће италијански војници остати у јужној српској покрајини све док то безбедносна ситуација буде захтевала.

Амбасадор Кашо изјавио је да је Италија, такође, опредељена да настави досадашњу успешну сарадњу и да остаје отворена за размену мишљења и конструктиван разговор у циљу даљег јачања и интензивирања билатералне војне сарадње.

Као пример веома успешне сарадње, саговорници су истакли заједничко учешће припадника Оружаних снага Италије и Војске Србије у мултинационалној операцији УНИФИЛ у Либану.

Вулин са амбасадором Шпаније Молином

Министар одбране Александар Вулин састао се данас са амбасадором Шпаније Раулом Бартоломеом Молином, којем је захвалио на принципијелном ставу те земље у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности тзв. Косова.

Вулин је оценио да је то показатељ пријатељства према Србији и доследност званичног Мадрида у поштовању суверености других држава.

Додао је да Србија, такође, снажно подржава територијални интегритет Краљевине Шпаније, саопштило је Министарство одбране.

Обе стране су сагласне да је међусобна подршка у заштити суверенитета и поштовања међународног права важна, а амбасадор Молина је рекао да добри односи Србије и Шпаније, неоптерећени отвореним питањима, представљају квалитетну основу за развој свеукупне билатералне сарадње, укључујући сарадњу у области одбране, чију круну представља заједничко учешће у мултинационалној операцији УНИФИЛ у Либану.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести