Вулин се састао са министром одбране Грчке

АТИНА: Министар одбране Александар Вулин, који борави у Атини у делегацији коју предводи председник Србије Александар Вучић, разговарао је данас са министром националне одбране Грчке Николаосом Панајотопулосом.
vulin
Фото: PREDSEDNISTVO SRBIJE

Вулин је захвалио грчком колеги на принципијелној подршци коју Грчка пружа Србији у напорима да сва отворена питања на Косову и Метохији реши мирним путем.

Такође, исказао је подршку Грчкој у њеним напорима да очува мир, али и сопствене националне интересе у региону источног Медитерана, рекавши да ће Србија подржавати интегритет Грчке сагласно Конвенцији о праву мора, као што то чинимо и са Кипром, саопштило је Министарство одбране.

Панајотопулос је истакао да две државе имају много тога што их повезује и да ће Грчка наставити да подржава Србију у њеним европским интеграцијама уз даљи развој билатералне и мултилатералне сарадње.

Министри су нагласили да између српског и грчког народа постоји историјска блискост која је преточена у све бољу билатералну сарадњу у области одбране.

Констатовали су да је војна сарадња можда и најразвијенији облик односа, имајући у виду наизменичну реализацију вежби СОКО у обе државе, као и предстојеће ангажовање припадника Војске Србије у оквиру борбене групе ЕУ ХЕЛБРОЦ.

Саговорници су се сагласили да постоји много простора за развој војно-економске, војно-образовне, војно-медицинске и других облика сарадње.

Вулин и Панајотопулос су се сложили да већ почетком наредне године буде реализована званична посета министра националне одбране Грчке Србији што би била још једна прилика за интензивирање садржајне билатералне војне сарадње, али и свеукупних односа две пријатељске земље.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести