Вулин: Шиптари частан народ, не би их поредио са Рамом

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин рекао је данас да албански премијер Еди Рама не би покушавао да направи "велику Албанију", и не би се сликао испод заставе "велике Албаније" "да има памети", а да брине о миру у региону не би хвалио убице из тзв. ОВК и покушавао да одреди ко ће владати Црном Гором.
vulin
Фото: MUP

Вулин је то рекао коментаришући твит Едија Раме у коме реагује на јучерашњу изјаву министра Вулина на поруку албанског премијера да тзв. Косово и Албанија намеравају да "уклоне границе", као и да ће албанска лука Драч ускоро постати де факто "косовска", саопштило је Министарство одбране.

"Да зна шта је образ не би Рама покушавао да у званичним уџбеницима које штампа његова Влада прикаже српске манастире на Косову и Метохији као наслеђе његовог народа. Само у свету твитера и мимова Рама кога више памтимо по распареним чарапама него великим идејама може да дели лекције", указао је Вулин, саопштило је Министарство одбране.

Вулин је рекао и да су Шиптари частан народ који је дао Есад пашу Топтанија и да их никада не би поистоветио са Рамом.

Рама је раније данас позвао председника Србије Александра Вучића да осуди изјаву министра одбране Србије Александра Вулина који је његову најаву да ће лука Драч бити косовска оценио као наставак рада на стварању "велике Албаније".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести