Вулин: Србија никада неће признати Косово

БЕОГРАД: Такозвана "држава Косово" је велика срамота међународног права, настала на насиљу, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин и истакао да Србија никада неће признати ту једнострано проглашену независност.
vulin, tanjug
Фото: Александар Вулин, фото: Танјуг (Видео)

"Такозвана косовска независност је велика и страшна срамота међународног права, победа насиља над правом, али привремена победа насиља над правом. Држава Србија неће престати да се бори", рекао је Вулин поводом 10-годишњице једностраног проглашења независности КиМ.
Он је подсетио да је, од 17. фебруара 2008. године, када је проглашено то што они зову независношћу, убијено четворо Срба, 73.000 Срба је протерано са КиМ, а вратило их се једва пет хиљада, 318 њих је теже или лакше повређено, а преко 1.395 пута су извршени етнички напади на Србе. 
За све то до сада је покренут процес против три Албанца и ни један једини никада није одговарао ни за убиства, ни за паљевине, ни за пљачке, ни за насиље, ни за протеривање, указао је министар одбране. 
"То је права слика онога што зову косовска независност и то је суштински разлог због ког држава Србија никада неће престати да се супротставља овом насиљу и никада неће престати да се супротставља покушају отимања њене територије. Држава Србија Косово никада неже признати", истакао је Вулин.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести